MAGRET D’ÀNEC CURAT (Pernil d’ànec)

 MAGRET D’ÀNEC CURAT  (Pernil d’ànec)

Si sou aficionades o aficionats a menjar aquesta “delicatessen”, sabreu que és fàcil trobar-la al mercat, però sempre serà més apreciada si està feta per vosaltres i a més, teniu l’opció de donar-li el vostre toc personal. 

INGREDIENTS:

  •   1 magret d’ànec
  •   300 g de sal gruixuda
  •   150 g de sucre blanc
  •    Pebre negre molt

 

ELABORACIÓ:

Netegeu, si cal, l’excés de greix del magret i reserveu-lo. Barregeu en un bol la sal, el sucre i un polsim de pebre negre. Cobriu la base d’una safata amb la meitat de la barreja, poseu al damunt el magret i cobriu-lo amb la resta de la sal i el sucre, vigilant que quedi totalment cobert. Tapeu la safata i poseu-la a la nevera 24 h.

Passat aquest temps, renteu el magret amb abundant aigua, fins que estigui net de sal i eixugueu-lo amb paper de cuina fins que estigui totalment sec. Empolsimeu-lo, segons el vostre gust amb pebre negre en pols. Emboliqueu-lo amb paper de cuina i després amb una gasa, estrenyent fort. Per aconseguir-ho, lligueu-lo amb cordill de cuina o amb el que tingueu a mà. Guardeu-lo a la nevera durant un mes com a mínim i ja el podeu desembolicar i menjar.

 

RECOMANACIONS:

Abans d’embolicar-lo, podeu incorporar-hi altres espècies com el pebre vermell i fins i tot plantes aromàtiques seques, és una bona opció per personalitzar els vostres magrets.

Comentaris

Les més populars