MAGRET D’ÀNEC CURAT (Pernil d’ànec)
MAGRET D’ÀNEC CURAT (Pernil d’ànec)
Si sou aficionades o aficionats a menjar aquesta “delicatessen”, sabreu que és fàcil trobar-la al mercat, però sempre serà més apreciada si està feta per vosaltres i a més, teniu l’opció de donar-li el vostre toc personal.INGREDIENTS:
- 1
magret d’ànec
- 300
g de sal gruixuda
- 150
g de sucre blanc
- Pebre
negre molt
ELABORACIÓ:
Netegeu,
si cal, l’excés de greix del magret i reserveu-lo. Barregeu en un bol la sal,
el sucre i un polsim de pebre negre. Cobriu la base d’una safata amb la meitat
de la barreja, poseu al damunt el magret i cobriu-lo amb la resta de la sal i
el sucre, vigilant que quedi totalment cobert. Tapeu la safata i poseu-la a la
nevera 24 h.
Passat
aquest temps, renteu el magret amb abundant aigua, fins que estigui net de sal
i eixugueu-lo amb paper de cuina fins que estigui totalment sec. Empolsimeu-lo,
segons el vostre gust amb pebre negre en pols. Emboliqueu-lo amb paper de cuina
i després amb una gasa, estrenyent fort. Per aconseguir-ho, lligueu-lo amb
cordill de cuina o amb el que tingueu a mà. Guardeu-lo a la nevera durant un
mes com a mínim i ja el podeu desembolicar i menjar.
RECOMANACIONS:
Abans
d’embolicar-lo, podeu incorporar-hi altres espècies com el pebre vermell i fins
i tot plantes aromàtiques seques, és una bona opció per personalitzar els
vostres magrets.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada