POP DE MUNTANYA

 

POP DE MUNTANYA


Aquest plat ha agafat molt prestigi als restaurants de muntanya, el nom prové de la seva similitud amb la presentació del “Pop o feria”. Té diverses versions, es pot fer amb orella o morro de porc ben cuits, però avui el farem  amb peus de porc, val la pena tastar-ho.

 

INGREDIENTS:

  •   2 peus de porc tallats per la meitat
  •   1 ceba amb 3 o 4 claus d’espècie, punxats
  •   1 fulla de llorer
  •   Uns grans de pebre negre
  •   Sal
  •   4 patates
  •   Pebre vermell fumat
  •   Oli d’oliva

  •   
    Escates de sal

 

ELABORACIÓ:

Per començar, coeu els peus de porc amb la ceba amb els claus, la fulla de llorer, sal i uns grans de pebre. Si teniu olla de pressió, amb una hora aproximadament estaran cuits.  Si no coeu-los unes dues o tres hores fins que estiguin tous. Un cop cuits, coleu-los tot reservant aigua de la cocció i quan els pugueu tocar sense cremar-vos desosseu-los. Amb l’ajut de film transparent, feu un caneló amb la carn dels peus, prement mentre caragoleu perquè quedi sense bosses d’aire i compacte. Guardeu-lo a la nevera com a mínim unes dues hores. Peleu les patates i coeu-les senceres amb l’aigua de coure els peus i aigua  normal barrejada a parts iguals. Quan les patates s siguin cuites traieu-les de l’olla i quan les pugueu manipular talleu-les a llesques d'1 cm de gruix, i aneu escampant-les per damunt del plat per servir.  Talleu el caneló de peus a llesques més o menys igual de gruixudes i aneu-les escampant al damunt de les patates. Escalfeu el plat amb un microones o amb un forn i en el moment de servir tireu-hi al damunt un bon raig d’oli. Empolsimeu-les amb el pebre vermell i acabeu-lo amb unes escates de sal. Serviu-ho calent.

 

RECOMANACIONS:

Els peus de porc es poden comprar cuits, en aquest cas caldrà escalfar-los per poder-los desossar. Podeu tenir-los uns minuts amb aigua bullent amb una fulla de llorer i després aprofitar aquesta aigua per coure les patates.

El rull de peu de porc cal fer-lo amb la carn encara una mica calenta perquè la gelatina  el pugui compactar. Després el podeu tenir fet a la nevera i fins i tot congelar-lo. Per tallar-lo sense que es desmunti cal fer-ho en fred.

 

Comentaris

Les més populars