POP DE MUNTANYA
POP DE MUNTANYA
INGREDIENTS:
- 2 peus de porc tallats per la meitat
- 1 ceba amb 3 o 4 claus d’espècie, punxats
- 1 fulla de llorer
- Uns grans de pebre negre
- Sal
- 4 patates
- Pebre vermell fumat
- Oli d’oliva
Escates de sal
ELABORACIÓ:
Per començar, coeu els peus de porc
amb la ceba amb els claus, la fulla de llorer, sal i uns grans de pebre. Si
teniu olla de pressió, amb una hora aproximadament estaran cuits. Si no
coeu-los unes dues o tres hores fins que estiguin tous. Un cop cuits, coleu-los
tot reservant aigua de la cocció i quan els pugueu tocar sense cremar-vos
desosseu-los. Amb l’ajut de film transparent, feu un caneló amb la carn
dels peus, prement mentre caragoleu perquè quedi sense bosses d’aire i
compacte. Guardeu-lo a la nevera com a mínim unes dues hores. Peleu les patates
i coeu-les senceres amb l’aigua de coure els peus i aigua normal barrejada a parts iguals. Quan les
patates s siguin cuites traieu-les de l’olla i quan les pugueu manipular
talleu-les a llesques d'1 cm de gruix, i aneu escampant-les per damunt del plat
per servir. Talleu el caneló de peus a
llesques més o menys igual de gruixudes i aneu-les escampant al damunt de les
patates. Escalfeu el plat amb un microones o amb un forn i en el moment de
servir tireu-hi al damunt un bon raig d’oli. Empolsimeu-les amb el pebre
vermell i acabeu-lo amb unes escates de sal. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Els peus de porc es poden comprar
cuits, en aquest cas caldrà escalfar-los per poder-los desossar. Podeu
tenir-los uns minuts amb aigua bullent amb una fulla de llorer i després
aprofitar aquesta aigua per coure les patates.
El rull de peu de porc cal fer-lo
amb la carn encara una mica calenta perquè la gelatina el pugui compactar. Després el podeu tenir
fet a la nevera i fins i tot congelar-lo. Per tallar-lo sense que es desmunti
cal fer-ho en fred.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada