TALLARINES AMB XIITAKES I SALSA DE SOJA


 

TALLARINES AMB XIITAKES I SALSA DE SOJA

El xiitake és un bolet de cultiu de procedència oriental, que ha entrat amb força a la nostra cuina, gràcies al seu potent sabor. Avui ens acostarem a les delícies de la cuina oriental.

 

INGREDIENTS:

ü  400 g de tallarines

ü  Sal i pebre

ü  75 g de xiitakes

ü  260 ml de nata líquida per a muntar

ü  Una cullerada de formatge ratllat cremós

ü  Una cullerada de salsa de soja

ü  Formatge parmesà ratllat (optatiu)

 

ELABORACIÓ:

Coeu les tallarines amb aigua i sal fins que estiguin al dente. Netegeu els bolets i talleu-los a talls regulars no gaire petits, poseu-los en una paella amb un raig d’oli i fregiu-los perquè treguin l’aigua. Afegiu-hi la nata i la salsa de soja, coeu-ho uns 5 minuts i afegiu-hi el formatge ratllat. Lligueu la salsa fins que sigui cremosa i el formatge s’hagi integrat. Rectifiqueu de sal i pebre i ja es pot muntar el plat per servir.

Poseu la pasta, al damunt una bona cullerada de salsa, i de forma opcional un altre de formatge parmesà ratllat.

 




RECOMANACIONS:

El temps de cocció de les tallarines dependrà de si són seques o fresques, seguiu les instruccions del fabricant.

Estem jugant amb sabors potents, vigileu amb la sal i el pebre, ja que tant els bolets com la salsa de soja són forts de sabor.

 

 

 

Comentaris

Les més populars