TALLARINES AMB XIITAKES I SALSA DE SOJA
TALLARINES AMB XIITAKES I SALSA DE SOJA
El
xiitake és un bolet de cultiu de procedència oriental, que ha entrat amb força
a la nostra cuina, gràcies al seu potent sabor. Avui ens acostarem a les
delícies de la cuina oriental.
INGREDIENTS:
ü 400
g de tallarines
ü Sal
i pebre
ü 75
g de xiitakes
ü 260
ml de nata líquida per a muntar
ü Una
cullerada de formatge ratllat cremós
ü Una
cullerada de salsa de soja
ü Formatge
parmesà ratllat (optatiu)
ELABORACIÓ:
Coeu
les tallarines amb aigua i sal fins que estiguin al dente. Netegeu els bolets i
talleu-los a talls regulars no gaire petits, poseu-los en una paella amb un
raig d’oli i fregiu-los perquè treguin l’aigua. Afegiu-hi la nata i la salsa de
soja, coeu-ho uns 5 minuts i afegiu-hi el formatge ratllat. Lligueu la salsa
fins que sigui cremosa i el formatge s’hagi integrat. Rectifiqueu de sal i
pebre i ja es pot muntar el plat per servir.
Poseu
la pasta, al damunt una bona cullerada de salsa, i de forma opcional un altre
de formatge parmesà ratllat.

RECOMANACIONS:
El
temps de cocció de les tallarines dependrà de si són seques o fresques, seguiu
les instruccions del fabricant.
Estem
jugant amb sabors potents, vigileu amb la sal i el pebre, ja que tant els
bolets com la salsa de soja són forts de sabor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada