CALAMARS A LA ROMANA
CALAMARS A LA ROMANA
INGREDIENTS:
- Calamars
nets
- Farina
de blat
- Farina
de cigrons
- Cervesa
- Ou
- Sal
- Pebre
blanc en pols
- Oli
Maionesa i tinta de calamar (optatiu)
ELABORACIÓ:
Gireu
els calamars perquè la part de dins quedi fora i talleu-los a rodelles.
Poseu-los en un bol colgats amb cervesa i deixeu-los marinar una bona estona.
Prepareu l’arrebossat: poseu en un bol un parell de cullerades de farina de
blat, un parell de cullerades de farina de cigrons, l’ou, un raig de cervesa,
un polsim de sal i un de pebre i aneu
remenant fins a tenir una salsa tota lligada sense grumolls i amb textura de
crema no gaire espessa. Traieu els calamars del marinat, eixugueu-los,
salpebreu-los i arrebosseu-los amb farina de blat. Després banyeu-los amb la
salsa de l'arrebossat i aneu-los fregint amb oli abundant força calent. Un cop
cuits, els aneu-los col·locant damunt de paper de cuina perquè perdin excés
d’oli i ja es poden servir.
RECOMANACIONS:
De
forma opcional els podeu acompanyar amb una maionesa a la qual hem incorporat
tinta de calamar. Dona un punt de color i de sabor molt adient. O simplement
amb un tall de llimona.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada