CALAMARS A LA ROMANA

 

CALAMARS A LA ROMANA


És un plat clàssic i segur que, per fer-los, tots teniu els vostres trucs. Jo us n’explicaré alguns dels meus, que funcionen molt bé i potser us agraden.

 

INGREDIENTS:

  •   Calamars nets
  •   Farina de blat
  •   Farina de cigrons
  •   Cervesa
  •   Ou
  •   Sal
  •   Pebre blanc en pols
  •   Oli

  •   
    Maionesa i tinta de calamar (optatiu)

 

ELABORACIÓ:

Gireu els calamars perquè la part de dins quedi fora i talleu-los a rodelles. Poseu-los en un bol colgats amb cervesa i deixeu-los marinar una bona estona. Prepareu l’arrebossat: poseu en un bol un parell de cullerades de farina de blat, un parell de cullerades de farina de cigrons, l’ou, un raig de cervesa, un polsim  de sal i un de pebre i aneu remenant fins a tenir una salsa tota lligada sense grumolls i amb textura de crema no gaire espessa. Traieu els calamars del marinat, eixugueu-los, salpebreu-los i arrebosseu-los amb farina de blat. Després banyeu-los amb la salsa de l'arrebossat i aneu-los fregint amb oli abundant força calent. Un cop cuits, els aneu-los col·locant damunt de paper de cuina perquè perdin excés d’oli i ja es poden servir.

 

RECOMANACIONS:

De forma opcional els podeu acompanyar amb una maionesa a la qual hem incorporat tinta de calamar. Dona un punt de color i de sabor molt adient. O simplement amb un tall de llimona.

Comentaris

Les més populars