MELMELADA DE FIGUES I TARONJA

 

MELMELADA DE FIGUES I TARONJA


Quan tenim una fruita que no té gaire durada, és important tenir recursos per gaudir-ne més temps o simplement perquè no es malbaratin els excedents si no tenim temps ni oportunitat de consumir-la. Aquesta és una de les raons de ser de les melmelades, i les figues són una delícia de temporada que cal aprofitar al màxim.

 

INGREDIENTS:

  •   1 kg de figues coll de dama
  •   El suc d’una taronja
  •   El suc d’una llimona

  •   
    ½ kg de sucre

 

ELABORACIÓ:

Renteu les figues, talleu-les a quarts i aneu-les posant en una cassola. Afegiu-hi els sucs de la llimona, de la taronja i el sucre i aneu-ho coent tot plegat a un foc mitjà i remenant tot sovint. Quan veieu que ha perdut líquid, té una consistència de melmelada i en bullir fa bombolles, ja podeu retirar la cassola del foc. Espereu que es refredi per menjar-la.

 

RECOMANACIONS:

He fet servir figues "Coll de Dama" però es pot fer amb qualsevol mena de figa. 

Teniu dues opcions d'acabat final, o bé ho deixeu així i trobareu la textura dels talls de figues o bé la tritureu amb un braç mecànic i l'acabat serà el de les melmelades clàssiques. Això depèn de les vostres preferències.

També podeu allargar el temps de conservació si aneu omplint completament pots de vidre, que tanquin hermèticament i els poseu al bany maria durant un quart d’hora. Si els guardeu en un lloc fosc com un armari on no tinguin escalfor us poden durar molt de temps. 

Comentaris

Les més populars