PASTA AMB PESTO DE JULIVERT

 

 

PASTA AMB PESTO DE JULIVERT


Malgrat que és conegut que “el pesto” és una salsa que té com a base l’alfàbrega fresca, avui farem una petita variació que serà ben rebuda per les persones no gaire amants de l’alfàbrega.

 
INGREDIENTS:

  •   400 g de pasta (al vostre gust)
  •   Sal
  •   Formatge parmesà ratllat

Per al  “pesto”:

  •   3 alls
  •   30 g de formatge parmesà ratllat
  •   20 g d’ametlles torrades
  •   100 ml d’oli
  •   ¼ de suc de llimona

  •   
    Julivert fresc

 
ELABORACIÓ:

Coeu la pasta, amb aigua abundant i sal, fins que estigui al dente. Prepareu la salsa posant tots els ingredients en un pot per a batedora mecànica i tritureu-los fins a tenir una salsa homogènia i, si cal, podeu ajustar la textura al vostre gust amb més o menys oli.

Serviu la pasta calenta i tireu-hi la salsa al damunt. I per acabar una mica de més de formatge a sobre. I ja es pot menjar.

 

RECOMANACIONS:

He deixat a la vostra elecció el tipus de pasta, fins i tot amb nyoquis pot quedar molt bé. El mercat és ple de pastes elaborades de qualitat, tant fresques com seques, però també teniu l’opció de fer la pasta vosaltres amb:

-      350 g de farina,

-      2 ous sencers 

-      4 rovells. 

Tot ben pastat i després laminat   i tallat.

En fer el pesto podeu fer servir pinyons torrats (com seria la recepta original) en lloc d’ametlles, i formatge Grana Padano en lloc de Parmesà. És més econòmic. Ho deixo a la vostra elecció.

Comentaris

Les més populars