POTA DE POP A LA BRASA AMB “PARMENTIER” DE PATATA I GALETA DE PEBRE VERMELL
POTA
DE POP A LA BRASA AMB “PARMENTIER” DE PATATA I GALETA DE PEBRE VERMELL
INGREDIENTS
- Pop
cuit
- Patates
- Oli
d’oliva
- Sal
- Pebre
vermell
Per a les galetes de pebre vermell
- 50
ml d’aigua
- 20
g d’oli de gira-sol
- 2
g de Pebre vermell
- 5
g de farina
ELABORACIÓ
Prepareu
el “parmentier” de patata bullint les patates amb pela. Un cop estiguin ben
cuites, peleu-les, i amb l’ajut d’un braç mecànic, tritureu-les, tot
incorporant-hi oli a poc a poc fins a obtenir una textura cremosa. Rectifiqueu
de sal i pebre i reserveu-ho. Coeu les potes de pop en una graella. Per acabar,
prepareu les galetes: barregeu els ingredients, escalfeu una paella antiadherent
i aneu-hi tirant, amb una cullera, petites quantitats del preparat i deixeu que es cuini fins que evapori el
líquid. Traieu les galetes amb cura de no trencar-les i poseu-les damunt de
paper absorbent.
Ja
podeu muntar el plat: Feu una base amb el “parmentier”, al damunt la pota de pop, empolsineu-ho amb
pebre vermell, oli i una mica de sal gruixuda i per acabar poseu al damunt la
galeta de forma que doni volum al plat.
RECOMANACIONS
El
pebre vermell, tant el de la galeta com el de fer l’acabat del plat, és preferible
que sigui fumat. També podeu fer una barreja
de dolç i picant.
He
fet servir una recepta molt simple per fer el “parmentier”. Segur que en trobareu
de més elaborades, amb mantega o nata. Depèn de les vostres preferències.
Jo
he fet servir patates del “bufet”, però una “kennebec” o una “àgria” també
aniran molt bé.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada