POTA DE POP A LA BRASA AMB “PARMENTIER” DE PATATA I GALETA DE PEBRE VERMELL

 
POTA DE POP A LA BRASA AMB “PARMENTIER” DE PATATA I GALETA DE PEBRE VERMELL


El pop a brasa amb una base de patata no té cap misteri. La gràcia d’aquesta recepta són les galetes de pebre vermell.

 
INGREDIENTS

  •   Pop cuit
  •   Patates
  •   Oli d’oliva
  •   Sal
  •   Pebre vermell

Per a les galetes de pebre vermell

  •   50 ml d’aigua
  •   20 g d’oli de gira-sol
  •   2 g de Pebre vermell
  •   5 g  de farina

 
ELABORACIÓ

Prepareu el “parmentier” de patata bullint les patates amb pela. Un cop estiguin ben cuites, peleu-les, i amb l’ajut d’un braç mecànic, tritureu-les, tot incorporant-hi oli a poc a poc fins a obtenir una textura cremosa. Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-ho. Coeu les potes de pop en una graella. Per acabar, prepareu les galetes: barregeu els ingredients, escalfeu una paella antiadherent i aneu-hi tirant, amb una cullera, petites quantitats del preparat  i deixeu que es cuini fins que evapori el líquid. Traieu les galetes amb cura de no trencar-les i poseu-les damunt de paper absorbent.

Ja podeu muntar el plat: Feu una base amb el “parmentier”,  al damunt la pota de pop, empolsineu-ho amb pebre vermell, oli i una mica de sal gruixuda i per acabar poseu al damunt la galeta de forma que doni volum al plat.

 

RECOMANACIONS

El pebre vermell, tant el de la galeta com el de fer l’acabat del plat,  és preferible que sigui fumat. També podeu fer una barreja  de dolç i picant.

He fet servir una recepta molt simple per fer el “parmentier”. Segur que en trobareu de més elaborades, amb mantega o nata. Depèn de les vostres preferències.

Jo he fet servir patates del “bufet”, però una “kennebec” o una “àgria” també aniran molt bé.

 

 

 

Comentaris

Les més populars