TATIN DE TOMÀQUETS CIRERA I BURRATA

 

TATIN DE TOMÀQUETS CIRERA I BURRATA


Una forma original de presentar aquesta combinació que sempre té èxit. El tomàquet i el formatge “Burrata”.

 

INGREDIENTS:

  •   500 g de tomàquets cirera
  •   Una placa rodona de pasta de full
  •   1 formatge “burrata”
  •   Una cullerada de mel
  •   Una cullerada d’oli
  •   Alfàbrega seca
  •   Romaní sec

  •   
    Sal i pebre.

 

ELABORACIÓ:

Peleu els tomàquets fent un tallet a cadascun i escaldeu-los  3 o 4 segons amb aigua bullent. Poseu-los en una cassola o en una paella de la qual pugueu desmuntar el mànec.  Salpebreu-los i afegiu-hi l’oli, la mel i les herbes, i coeu-ho tot plegat uns 5  o 6 minuts. Retireu la paella del foc i espereu que es refredi una mica. Col·loqueu-hi  al damunt la placa de pasta de full tot cobrint els tomàquets. Arrodoniu el cantó de la pasta per donar-li  forma de pastís. Punxeu-la amb una forquilla o un ganivet perquè puguin sortir els gasos de la cocció sense trencar-la, i coeu-la al forn a 180°durant uns 25 minuts. Traieu-la del forn i deixeu que es refredi una mica per no cremar-vos en manipular-la, i tombeu-la com si fos una truita. Un cop estigui temperada esmicoleu al damunt el formatge. Decoreu-la amb alguna planta fresca (Julivert, sàlvia, etc.) i serviu-la encara tèbia.

 

 

 

RECOMANACIONS:

A la recepta diu que cal pelar els tomàquets, i és perquè és més agradable menjar-se-la sense anar trobant les peles, però això queda al vostre gust.

Si veieu que un cop cuits els tomàquets, la cassola té molt de suc, retireu-lo amb una cullera i reserveu-lo. Sempre és més fàcil tombar la paella sense gaire suc, i a més teniu menys risc de cremades. Sempre podreu afegir-hi el suc un cop tombada. 

He fet servir burrata, però qualsevol formatge  cremós del vostre gust pot anar bé.

  

Comentaris

Les més populars