TATIN DE TOMÀQUETS CIRERA I BURRATA
TATIN DE TOMÀQUETS CIRERA I BURRATA
INGREDIENTS:
- 500
g de tomàquets cirera
- Una
placa rodona de pasta de full
- 1
formatge “burrata”
- Una
cullerada de mel
- Una
cullerada d’oli
- Alfàbrega
seca
- Romaní
sec
Sal i pebre.
ELABORACIÓ:
Peleu
els tomàquets fent un tallet a cadascun i escaldeu-los 3 o 4 segons amb aigua bullent. Poseu-los en
una cassola o en una paella de la qual pugueu desmuntar el mànec. Salpebreu-los i afegiu-hi l’oli, la mel i les
herbes, i coeu-ho tot plegat uns 5 o 6
minuts. Retireu la paella del foc i espereu que es refredi una mica. Col·loqueu-hi al damunt la placa de pasta de full tot
cobrint els tomàquets. Arrodoniu el cantó de la pasta per donar-li forma de pastís. Punxeu-la amb una forquilla
o un ganivet perquè puguin sortir els gasos de la cocció sense trencar-la, i
coeu-la al forn a 180°durant uns 25 minuts. Traieu-la del forn i deixeu que es
refredi una mica per no cremar-vos en manipular-la, i tombeu-la com si fos una
truita. Un cop estigui temperada esmicoleu al damunt el formatge. Decoreu-la
amb alguna planta fresca (Julivert, sàlvia, etc.) i serviu-la encara tèbia.
RECOMANACIONS:
A
la recepta diu que cal pelar els tomàquets, i és perquè és més agradable
menjar-se-la sense anar trobant les peles, però això queda al vostre gust.
Si
veieu que un cop cuits els tomàquets, la cassola té molt de suc, retireu-lo amb
una cullera i reserveu-lo. Sempre és més fàcil tombar la paella sense gaire suc,
i a més teniu menys risc de cremades. Sempre podreu afegir-hi el suc un cop
tombada.
He
fet servir burrata, però qualsevol formatge
cremós del vostre gust pot anar bé.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada