PEUS DE PORC AL FORN
PEUS DE PORC AL FORN
Si es fa amb els peus de porc ja cuits és un plat de ràpida
elaboració i amb l’èxit assegurat
INGREDIENTS:
ü 4 meitats de peu de porc cuits.
ü 4 patates mitjanes
ü 2 cebes de figueres mitjanes
ü
1 gra d’all.
ü Fulles de julivert.
ü Una cullerada de pa ratllat
ü 4 fulles de llorer.
ü Sal i pebre.
ü 1 got de vi blanc.
ü ½ got d’oli oliva.
ELABORACIO:
Talleu la ceba en juliana i poseu-la
cobrint el fons d’una plata més aviat fonda i que pugui anar al forn. Peleu i talleu
les patates a rodelles gruixudes i poseu-les al damunt de la ceba, ruixeu-les
amb una mica d’oli i la meitat del got de vi blanc. Al damunt poseu-hi les 4
meitats de peus de porc amb la part interior cap amunt. Poseu la safata al
forn, preescalfat a 180 graus, durant uns 30 minuts. Mentrestant, feu una picada,
amb l’all i el julivert i el pa ratllat, emulsioneu-la amb la resta de vi i d’oli. Passats els 30 minuts donem la
volta als peus, poseu les fulles de llorer al voltant i regueu-ho tot amb la picada
d’all i julivert i cuineu-ho uns 10 minuts més o fins que veieu els peus
daurats i cruixents. Un cop fora del forn ho salpebrem generosament i ho servim
calent.
SUGGERIMENTS:
Si voleu donar-hi una mica més de potència al plat,
podeu afegir a la picada, una mica de pebre vermell picant o un bitxo tallat
petit.
Un bon acompanyament per aquest plat seria un allioli
o un romesco. Combinat amb les patates i la ceba es un escàndol.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada