CONILL A LA RABIOSA
CONILL A LA RABIOSA
Plat
de cuina catalana, molt popular per Girona i que s’ha fet especialment popular després
que el president Puigdemont, l’esmentés al seu llibre com un dels seus plats
preferits.
INGREDIENTS:
- 1
conill grandet (més d’un kg)
- 1
ceba
- 1
cabeça d’alls
- 1
copa de vi ranci
- 1
copa de conyac
- ½
copa d’anís
- 1
branca de farigola
- 1
branca de romaní
- 3
cullerades de farina
- 1
got d’aigua
- Sal
i pebre negre
- Oli
d’oliva
Per a la picada:
- 1/2
cabeça d’alls (de la que ja tenim a la cassola)
- 1
bitxo o dos, segons la vostra afició al picant
- 1
llesca de pa fregit
- 1
culleradeta de gingebre ratllat
- 1
grapat d’ametlles torrades
- 1
grapat d’avellanes torrades
- El
fetge del conill
- Sal
ELABORACIÓ:
Talleu
el conill a trossos mitjans,
salpebreu-lo i enfarineu-lo. Coeu-lo en una cassola amb un bon raig d’oli, amb
la ceba tallada petita i la cabeça d’alls tallada per la meitat. Quan sigui
ros, retireu el fetge i una de les meitats de la cabeça d’alls i guardeu-ho per
a fer la picada.
Afegiu
les herbes aromàtiques i els licors a la cassola. Aneu girant el conill de tant
en tant i un cop els licors han reduït una mica, incorporeu-hi l’aigua, i
deixeu-ho coure a foc suau fins que el conill estigui tou, aproximadament una
hora.
Podeu
aprofitar per a fer la picada amb tots els ingredients.
Quan
tingueu el conill cuit afegiu-hi la picada i remeneu-ho perquè quedi ben repartida. Coeu-ho tot plegat uns 5
minuts més perquè s’integrin tots els sabors i ja el podeu servir.
RECOMANACIONS:
És
important que no us quedi sec durant la cocció. Si cal, afegiu-hi mes aigua. La
picada ja l’espessirà.
Aquest
plat s’acostuma a servir acompanyat amb allioli negat.
Si
abans de tirar la picada a la cassola la deixateu amb suc de la cassola, us
serà molt mes fàcil integrar-la.
Promet, el tastaré que a mi m'agrada molt el conill
ResponEliminaMoltes gracies M. H. P. Carles Puigdemont, per aquesta Recepta. M'agradaria poder invitar'lhi.
ResponElimina