CONILL A LA RABIOSA

 CONILL A LA RABIOSA

Plat de cuina catalana, molt popular per Girona i que s’ha fet especialment popular després que el president Puigdemont, l’esmentés al seu llibre com un dels seus plats preferits.

INGREDIENTS:

  •   1 conill grandet (més d’un kg)
  •   1 ceba
  •   1 cabeça d’alls
  •   1 copa de vi ranci
  •   1 copa de conyac
  •   ½ copa d’anís
  •   1 branca de farigola
  •   1 branca de romaní
  •   3 cullerades de farina
  •   1 got d’aigua
  •   Sal i pebre negre
  •   Oli d’oliva

Per a la picada:

  •   1/2 cabeça d’alls (de la que ja tenim a la cassola)
  •   1 bitxo o dos, segons la vostra afició al picant
  •   1 llesca de pa fregit
  •   1 culleradeta de gingebre ratllat
  •   1 grapat d’ametlles torrades
  •   1 grapat d’avellanes torrades
  •   El fetge del conill
  •   Sal

ELABORACIÓ:

Talleu el conill a trossos  mitjans, salpebreu-lo i enfarineu-lo. Coeu-lo en una cassola amb un bon raig d’oli, amb la ceba tallada petita i la cabeça d’alls tallada per la meitat. Quan sigui ros, retireu el fetge i una de les meitats de la cabeça d’alls i guardeu-ho per a fer la picada.

Afegiu les herbes aromàtiques i els licors a la cassola. Aneu girant el conill de tant en tant i un cop els licors han reduït una mica, incorporeu-hi l’aigua, i deixeu-ho coure a foc suau fins que el conill estigui tou, aproximadament una hora.

Podeu aprofitar per a fer la picada amb tots els ingredients.

Quan tingueu el conill cuit afegiu-hi la picada i remeneu-ho perquè quedi  ben repartida. Coeu-ho tot plegat uns 5 minuts més perquè s’integrin tots els sabors i ja el podeu servir.

RECOMANACIONS:

És important que no us quedi sec durant la cocció. Si cal, afegiu-hi mes aigua. La picada ja l’espessirà.

Aquest plat s’acostuma a servir acompanyat amb allioli negat.

Si abans de tirar la picada a la cassola la deixateu amb suc de la cassola, us serà molt mes fàcil integrar-la.

Comentaris

  1. Promet, el tastaré que a mi m'agrada molt el conill

    ResponElimina
  2. Moltes gracies M. H. P. Carles Puigdemont, per aquesta Recepta. M'agradaria poder invitar'lhi.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Les més populars