ARRÒS MELÓS (RISSOTO) AMB XURRASCO DE VEDELLA


 

ARRÒS MELÓS (RISSOTO) AMB XURRASCO DE VEDELLA

Una variació deliciosa pels amants de l’arròs.

 

INGREDIENTS:

  •   400 g d’arròs bomba
  •   800 g de xurrasco de vedella
  •   1,200 l de brou de carn
  •   2 cullerades de mantega
  •   1 Raig de salsa de soja
  •   100 g de formatge parmesà ratllat
  •   1 cullerada de picada d’all i julivert
  •   oli d’oliva
  •   Sal i pebre

 

Barreja d’espècies

  •   Una culleradeta de safrà en pols
  •   Una culleradeta d’all en pols
  •   Una culleradeta de ceba en pols
  •   Una culleradeta de pebre vermell dolç
  •   Un polsim de pebre negre en pols
  •   2 claus

 

ELABORACIÓ:

Poseu el brou a escalfar i prepareu la barreja d’espècies i la picada d’all i julivert. Talleu el xurrasco a talls mitjans, salpebreu-lo i fregiu-lo en una paella amb un bon raig d’oli. Un cop estigui daurat traieu-lo de la paella i reserveu-lo. A la mateixa paella, fregiu un parell de cullerades de la barreja d’espècies durant ½ minut, afegiu-hi la picada d’all i julivert i l’arròs. Remeneu-ho tot plegat un minut més i ja podeu afegir-hi el brou i els talls de xurrasco. Coeu-ho tot uns 18 minuts, primer a foc fort i després abaixeu-lo una mica. Quan veieu que l’arròs ja ha absorbit el brou, traieu-lo del foc, afegiu-hi la mantega, el raig de salsa de soja i el formatge. Remeneu-ho tot fins que el formatge estigui desfet. Serviu-ho calent.

 
RECOMANACIONS:

Podeu fer aquesta recepta amb altres carns com porc o pollastre, però amb vedella queda molt gustosa.

Si en reservar la carn queda poc oli a la paella per fregir les espècies afegiu-n’hi una mica més.

Quan incorporeu la carn a l’arròs no oblideu afegir-hi també els sucs que ha deixat al plat on la teníeu reservada.

Si el brou de carn que teniu no és gaire potent de sabor, sempre el podeu reforçar amb una punteta de Bovril.

 

 

Comentaris

Les més populars