ARRÒS MELÓS (RISSOTO) AMB XURRASCO DE VEDELLA
ARRÒS MELÓS (RISSOTO) AMB XURRASCO DE VEDELLA
Una variació
deliciosa pels amants de l’arròs.
INGREDIENTS:
- 400
g d’arròs bomba
- 800
g de xurrasco de vedella
- 1,200
l de brou de carn
- 2
cullerades de mantega
- 1
Raig de salsa de soja
- 100
g de formatge parmesà ratllat
- 1
cullerada de picada d’all i julivert
- oli
d’oliva
- Sal
i pebre
Barreja d’espècies
- Una
culleradeta de safrà en pols
- Una
culleradeta d’all en pols
- Una
culleradeta de ceba en pols
- Una
culleradeta de pebre vermell dolç
- Un
polsim de pebre negre en pols
- 2
claus
ELABORACIÓ:
Poseu el brou a
escalfar i prepareu la barreja d’espècies i la picada d’all i julivert. Talleu
el xurrasco a talls mitjans, salpebreu-lo i fregiu-lo en una paella amb un bon
raig d’oli. Un cop estigui daurat traieu-lo de la paella i reserveu-lo. A la
mateixa paella, fregiu un parell de cullerades de la barreja d’espècies durant
½ minut, afegiu-hi la picada d’all i julivert i l’arròs. Remeneu-ho tot plegat
un minut més i ja podeu afegir-hi el brou i els talls de xurrasco. Coeu-ho tot
uns 18 minuts, primer a foc fort i després abaixeu-lo una mica. Quan veieu que
l’arròs ja ha absorbit el brou, traieu-lo del foc, afegiu-hi la mantega, el
raig de salsa de soja i el formatge. Remeneu-ho tot fins que el formatge
estigui desfet. Serviu-ho calent.
RECOMANACIONS:
Podeu fer
aquesta recepta amb altres carns com porc o pollastre, però amb vedella queda
molt gustosa.
Si en reservar
la carn queda poc oli a la paella per fregir les espècies afegiu-n’hi una mica
més.
Quan incorporeu
la carn a l’arròs no oblideu afegir-hi també els sucs que ha deixat al plat on
la teníeu reservada.
Si el brou de
carn que teniu no és gaire potent de sabor, sempre el podeu reforçar amb una
punteta de Bovril.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada