POP A LA BRASA AMB ROMESCO I PATATES AL FORN
POP A LA BRASA AMB ROMESCO I PATATES AL FORN
INGREDIENTS:
- 4 Potes de pop cuites
- 4 patates mitjanes
- Sal
Per al romesco:
- ü
50
g d’ametlles
- 50
g d’avellanes
- 1
cullerada de polpa de nyora
- 1
ceba escalivada
- 1
tomàquet escalivat
- 3
grans d’all escalivats
- 1
llesca de pa fregit
- pebre
vermell dolç
- vinagre
oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Per començar,
prepareu la salsa. Escaliveu al forn els tomàquets, la ceba, els alls. Poseu en
un morter les avellanes, les ametlles, i el pa fregit. Aixafeu-ho tot i quan
estigui ben aixafat tireu-hi la ceba, el tomàquet, els alls escalivats, la
polpa de nyora, el pebre vermell, la sal i el pebre. Un cop tot estigui ben
aixafat tireu-hi el vinagre i després l’oli a poc a poc, com si féssiu una
maionesa. La quantitat de vinagre serà segons el gust de cadascú i la quantitat
d’oli segons la densitat que us calgui.
Per les patates,
feu-les bullir amb pela, amb aigua i sal fins que estiguin cuites,
aproximadament uns 25 minuts depenent de la mida i el tipus de patata. Quan
estiguin cuites traieu-les de l'aigua i aixafeu-les una mica, poseu-les en una
safata que pugui anar al forn, saleu-les una mica, ruixeu-les amb un raig d’oli
i coeu-les a 200° uns 10 minuts. Reserveu-les calentes.
Per coure el pop
l’ideal serien unes brases, però si no en teniu podeu fer servir una planxa
molt calenta. Poseu-hi el pop, aneu-lo tombant i quan agafi color torrat ja es
pot servir.
Ara munteu el
plat: poseu una patata a la base, damunt una pota de pop i una cullerada de
romesco i ja podeu gaudir d’aquesta delícia.
RECOMANACIONS:
Si el pop l’heu
comprat cuit, millor donar-li uns 3 o 4 minuts de microones per si un cas està
un pèl dur.
Segurament
tindreu romesco de sobres, porteu-lo a la taula que segur que algú repetirà. El
mateix dic amb les patates.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada