POP A LA BRASA AMB ROMESCO I PATATES AL FORN

 

POP A LA BRASA AMB ROMESCO I PATATES AL FORN


La combinació de pop i patates sempre és garantia d’èxit, però avui afegirem a aquest matrimoni un toc català, el romesco, que encara potenciarà més aquesta delícia gastronòmica.

 

INGREDIENTS:

  •   4 Potes de pop cuites
  •   4 patates mitjanes
  •   Sal

Per al romesco:

  • ü  50 g d’ametlles
  •   50 g d’avellanes
  •   1 cullerada de polpa de nyora
  •   1 ceba escalivada
  •   1 tomàquet escalivat
  •   3 grans d’all escalivats
  •   1 llesca de pa fregit
  •   pebre vermell dolç
  •   vinagre

  •   
    oli d’oliva

 

ELABORACIÓ:

Per començar, prepareu la salsa. Escaliveu al forn els tomàquets, la ceba, els alls. Poseu en un morter les avellanes, les ametlles, i el pa fregit. Aixafeu-ho tot i quan estigui ben aixafat tireu-hi la ceba, el tomàquet, els alls escalivats, la polpa de nyora, el pebre vermell, la sal i el pebre. Un cop tot estigui ben aixafat tireu-hi el vinagre i després l’oli a poc a poc, com si féssiu una maionesa. La quantitat de vinagre serà segons el gust de cadascú i la quantitat d’oli segons la densitat que us calgui.

Per les patates, feu-les bullir amb pela, amb aigua i sal fins que estiguin cuites, aproximadament uns 25 minuts depenent de la mida i el tipus de patata. Quan estiguin cuites traieu-les de l'aigua i aixafeu-les una mica, poseu-les en una safata que pugui anar al forn, saleu-les una mica, ruixeu-les amb un raig d’oli i coeu-les a 200° uns 10 minuts. Reserveu-les calentes.

Per coure el pop l’ideal serien unes brases, però si no en teniu podeu fer servir una planxa molt calenta. Poseu-hi el pop, aneu-lo tombant i quan agafi color torrat ja es pot servir.

Ara munteu el plat: poseu una patata a la base, damunt una pota de pop i una cullerada de romesco i ja podeu gaudir d’aquesta delícia.

 

RECOMANACIONS:

Si el pop l’heu comprat cuit, millor donar-li uns 3 o 4 minuts de microones per si un cas està un pèl dur.

Segurament tindreu romesco de sobres, porteu-lo a la taula que segur que algú repetirà. El mateix dic amb les patates.

 

Comentaris

Les més populars