MOUSSE D’ALBERGÍNIA

 

MOUSSE D’ALBERGÍNIA

 

Una delícia, de fàcil elaboració, ideal per a compatir com aperitiu o en  sopars i dinars informals.

INGREDIENTS:

  •   Una albergínia gran o dues de petites
  •   Oli d’oliva
  •   25 g d’avellanes torrades
  •   40 g de nous
  •   All en pols
  •   El suc de mitja llimona
  •   Sal i pebre negre mòlt

ELABORACIÓ:

Escaliveu l’albergínia.  Un cop estigui cuita, peleu-la i deixeu que es refredi.

Poseu els fruits secs, l’albergínia i un raig petit d’oli en una picadora d’aliments i tritureu-ho fins tenir  una crema fina i uniforma.

Incorporeu-hi el suc de llimona, prèviament colat, ajusteu de sal i pebre  segons el vostre gust i ja es pot menjar,

 

RECOMANACIONS:

L’Albergínia la podeu coure al forn o damunt de brases.  Aquesta segona forma encara donarà més sabor a l’albergínia i és la més recomanable.

L’ideal és que la textura sigui de crema espessa, com si fos un mus.  Sempre es pot ajustar amb la quantitat de fruits secs que piqueu amb l’albergínia.

El podeu acompanyar amb uns bastonets de pastanaga o d’api per anar sucant.

També podeu tirar per damunt d’altres fruit secs com pinyons o festucs.  Si el feu així és un plat apte per a vegans.

Comentaris

Les més populars