MOUSSE D’ALBERGÍNIA
MOUSSE D’ALBERGÍNIA
Una
delícia, de fàcil elaboració, ideal per a compatir com aperitiu o en sopars i dinars informals.
INGREDIENTS:
- Una
albergínia gran o dues de petites
- Oli
d’oliva
- 25
g d’avellanes torrades
- 40
g de nous
- All
en pols
- El
suc de mitja llimona
- Sal
i pebre negre mòlt
ELABORACIÓ:
Escaliveu
l’albergínia. Un cop estigui cuita,
peleu-la i deixeu que es refredi.
Poseu
els fruits secs, l’albergínia i un raig petit d’oli en una picadora d’aliments
i tritureu-ho fins tenir una crema fina
i uniforma.
Incorporeu-hi
el suc de llimona, prèviament colat, ajusteu de sal i pebre segons el vostre gust i ja es pot menjar,
RECOMANACIONS:
L’Albergínia
la podeu coure al forn o damunt de brases. Aquesta segona forma encara donarà més sabor a
l’albergínia i és la més recomanable.
L’ideal
és que la textura sigui de crema espessa, com si fos un mus. Sempre es pot ajustar amb la quantitat de
fruits secs que piqueu amb l’albergínia.
El
podeu acompanyar amb uns bastonets de pastanaga o d’api per anar sucant.
També
podeu tirar per damunt d’altres fruit secs com pinyons o festucs. Si el feu així és un plat apte per a vegans.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada