TERRINA DE PORC I BOLETS AMB AGREDOLÇ DE PASTANAGA
TERRINA DE PORC I BOLETS AMB AGREDOLÇ DE PASTANAGA
Dues receptes que, combinades, fan un plat molt
adient per aquets dies de fred.
INGREDIENTS:
Per a la terrina:
ü ½ careta de porc (morro i
orella)
ü 1 galta
ü 4 fulles de llorer
ü ½ kg. de bolets variats
ü Una cullerada de grans de
pebre negre
ü 2 grans d’all
ü Julivert picat
ü Sal, oli
ü 4 pastanagues
ü 3 cullerades de sucre
morè
ü Un raig de vinagre de
módena
ü Sal i pebre.
ELABORACIÓ:
Per fer la
terrina, netegeu la careta de pèls i renteu-la amb les galtes amb aigua freda.
Poseu la carn de porc en un olla, cobriu-la amb aigua freda, afegiu-hi el
llorer, el pebre en gra i la sal i feu-lo bullir un parell d’hores.
Apart, en una
paella, fregiu els bolets amb una mica
d’oli, l’all i el julivert.
Un cop
estiguin el bolets cuits el reserveu.
Quan la carn estigui
cuita, traieu l’os de la galta i, amb l’ajut d’una picadora de carn, piqueu-hi
la careta, la galta i els bolets, i barregeu tot.
Afegiu a la
barreja un raig del caldo de bullir les carns, rectifiqueu de sal i pebre i
ompliu motlles tipus terrina. Poseu un pes al damunt i deixeu-lo refredar unes
24 hores i us quedarà ben pres amb una textura semblant al pa de fetge.
Per fer les
pastanagues, peleu-les i talleu-les a tall petits. Bulliu-les amb aigua i sal
durant uns 15 minuts. Escorreu-les i reserveu un got de l’aigua de bullir-les.
En un cassó
poseu el got amb l’aigua de bullir les pastanagues amb les cullerades de sucre,
escalfeu-lo i diluïu el sucre, incorporeu-hi les pastanagues i el raig de
vinagre de módena, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot plegat fins que
caramel·litzi el líquid.
Per muntar el
plat poseu un tall de terrina fred
a una banda i al costat les pastanagues
calentes, i amaniu-ho tot amb el caramel de les pastanagues.
RECOMANACIONS:
En lloc de
passar les carns i els bolets per una picadora de carn, també es poden tallar a
daus petits amb un ganivet i ens donarà una terrina amb una textura diferent
però igual de deliciosa.
L’agredolç de pastanaga ens pot servir per acompanyar
moltes carns diferents i fins i tot per menjar tot sol.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada