TERRINA DE PORC I BOLETS AMB AGREDOLÇ DE PASTANAGA


TERRINA DE PORC I BOLETS AMB AGREDOLÇ DE PASTANAGA



Dues receptes que, combinades, fan un plat molt adient per aquets dies de fred.

INGREDIENTS:

Per a la terrina:

ü  ½ careta de porc (morro i orella)
ü  1 galta
ü  4 fulles de llorer
ü  ½ kg. de bolets variats
ü  Una cullerada de grans de pebre negre
ü  2 grans d’all
ü  Julivert  picat
ü  Sal, oli

ü  4 pastanagues
ü  3 cullerades de sucre morè
ü  Un raig de vinagre de módena
ü  Sal i pebre.

 ELABORACIÓ:


Per fer la terrina, netegeu la careta de pèls i renteu-la amb les galtes amb aigua freda. Poseu la carn de porc en un olla, cobriu-la amb aigua freda, afegiu-hi el llorer, el pebre en gra i la sal i feu-lo bullir un parell d’hores.
Apart, en una paella, fregiu els bolets  amb una mica d’oli, l’all i el julivert.
Un cop estiguin el bolets cuits el reserveu.
Quan la carn estigui cuita, traieu l’os de la galta i, amb l’ajut d’una picadora de carn, piqueu-hi la careta, la galta i els bolets, i barregeu tot.
Afegiu a la barreja un raig del caldo de bullir les carns, rectifiqueu de sal i pebre i ompliu motlles tipus terrina. Poseu un pes al damunt i deixeu-lo refredar unes 24 hores i us quedarà ben pres amb una textura semblant al pa de fetge.
Per fer les pastanagues, peleu-les i talleu-les a tall petits. Bulliu-les amb aigua i sal durant uns 15 minuts. Escorreu-les i reserveu un got de l’aigua de bullir-les.
En un cassó poseu el got amb l’aigua de bullir les pastanagues amb les cullerades de sucre, escalfeu-lo i diluïu el sucre, incorporeu-hi les pastanagues i el raig de vinagre de módena, rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot plegat fins que caramel·litzi el líquid.
Per muntar el plat poseu un tall de terrina  fred a  una banda i al costat les pastanagues calentes, i amaniu-ho tot amb el caramel de les pastanagues.

RECOMANACIONS:


En lloc de passar les carns i els bolets per una picadora de carn, també es poden tallar a daus petits amb un ganivet i ens donarà una terrina amb una textura diferent però igual de deliciosa.
L’agredolç  de pastanaga ens pot servir per acompanyar moltes carns diferents i fins i tot per menjar tot sol.   
   


Comentaris

Les més populars