BRANDADA DE COLIFLOR, GORGONZOLA I BOLETS
BRANDADA DE COLIFLOR, GORGONZOLA I BOLETS
Una
arriscada combinació de sabors forts que dóna un resultat deliciós.
INGREDIENTS:
ü
1 coliflor
ü
1 cullerada de farina
ü
½ litre de llet
ü
200 gr. de formatge gorgonzola
ü
½ kg. de bolets
ü
100 gr. de bacon
ü
formatge ratllat
ü
1 cullerada de mantega
ü
Sal, pebre i oli
ELABORACIÓ:
En
primer lloc bulliu la coliflor amb aigua i sal.
Un cop estigui cuita, escorreu-la i reserveu-la. En una paella amb un raig d’oli, salteu els
bolets i quan estiguin pràcticament cuits, incorporeu-hi el bacon tallat a
dauets petits. Coeu-lo dos minuts i
retireu-ho del foc. Aixafeu la coliflor. Poseu la mantega en una altra paella. Quan estigui desfeta, afegiu-hi la coliflor
ja aixafada, fregiu-la una miqueta, afegiu-hi la farina, remeneu i coeu-ho una
mica més, i per acabar afegiu-hi la llet i el formatge gorgonzola esmicolat. Aneu remenant fins tenir una textura de
beixamel espessa. Ara incorporeu-hi els
bolets i el bacon que havíeu reservat. Rectifiqueu de sal i pebre. Remeneu-ho i coeu-ho tot plegat un parell de
minuts més a foc lent. Poseu-ho en una
plata que pugui anar al forn, empolsineu amb formatge ratllat i gratineu-ho.
RECOMANACIONS:
Aquest
plat sense gratinar es pot fer servir, com la brandada de bacallà, per a farcir
pebrots o qualsevol altra idea que tingueu.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada