FESOLS DE SANTA PAU AMB BOTIFARRA DEL PEROL, ALLS TENDRES I ALLIOLI DE POMA
FESOLS DE SANTA PAU AMB BOTIFARRA DEL PEROL, ALLS TENDRES I ALLIOLI DE POMA
Dijous llarder no podia faltar una recepta amb
botifarra, i aquesta és per llepar-se els dits.
INGREDIENTS:
- 750 gr. de fesols cuits
- 1 manat d’alls tendres
- 1 botifarra del perol
- 1 poma
- 2 grans d’all
- 1 ou
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Prepareu l’allioli:
coeu la poma al microones fins que sigui tova. Separeu la polpa de la pell i la grana,
deixeu-la refredar i reserveu-la.
Escaliveu els alls durant un parell de minuts al microones. Peleu-los i reserveu-los. Feu l’allioli amb la polpa de la poma, els
alls escalivats, l’ou, un polsim de sal i oli d’oliva.
Poseu la botifarra pelada i tallada a trossos en
una cassola amb un raig d’oli. Quan
comenci a desfer-se, reserveu-la. A la
mateixa paella tireu-hi una mica més d’oli i fregiu-hi els alls tendres tallats
petits. Quan comencin a ser cuits,
afegiu-hi les mongetes i la botifarra del perol. Coeu-ho tot plegat uns minuts i ja es pot
servir. Serviu-ho acompanyat amb
l’allioli de poma.
RECOMANACIONS:
La botifarra del perol es pot substituir per
botifarra negra, botifarra blanca, botifarra d’ou, segons el vostre gust.
Els fesols de Santa Pau poden ser també mongetes
d’algun altre tipus i fins i tot, cigrons.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada