FESOLS DE SANTA PAU AMB BOTIFARRA DEL PEROL, ALLS TENDRES I ALLIOLI DE POMA


FESOLS DE SANTA PAU AMB BOTIFARRA DEL PEROL, ALLS TENDRES I ALLIOLI DE POMA


Dijous llarder no podia faltar una recepta amb botifarra, i aquesta és per llepar-se els dits.

INGREDIENTS:

  •       750 gr. de fesols cuits
  •        1 manat d’alls tendres
  •        1 botifarra del perol
  •        1 poma
  •        2 grans d’all
  •        1 ou
  •        Oli d’oliva
  •        Sal i pebre

ELABORACIÓ:

Prepareu l’allioli:  coeu la poma al microones fins que sigui tova.  Separeu la polpa de la pell i la grana, deixeu-la refredar i reserveu-la.  Escaliveu els alls durant un parell de minuts al microones.  Peleu-los i reserveu-los.  Feu l’allioli amb la polpa de la poma, els alls escalivats, l’ou, un polsim de sal i oli d’oliva. 
Poseu la botifarra pelada i tallada a trossos en una cassola amb un raig d’oli.  Quan comenci a desfer-se, reserveu-la.  A la mateixa paella tireu-hi una mica més d’oli i fregiu-hi els alls tendres tallats petits.  Quan comencin a ser cuits, afegiu-hi les mongetes i la botifarra del perol.  Coeu-ho tot plegat uns minuts i ja es pot servir.  Serviu-ho acompanyat amb l’allioli de poma.

RECOMANACIONS:

La botifarra del perol es pot substituir per botifarra negra, botifarra blanca, botifarra d’ou, segons el vostre gust.
Els fesols de Santa Pau poden ser també mongetes d’algun altre tipus i fins i tot, cigrons.


Comentaris

Les més populars