PASTÍS DE VERDURES


PASTÍS DE VERDURES


Les verdures, saludables de deliciós sabor en totes les seves elaboracions

INGREDIENTS:

ü  5 ous
ü  1 pebrot vermell gros
ü  1 albergínia grossa
ü  1 ceba de figueres
ü  2 pastanagues
ü  1 carbassó
ü  Sofregit de tomàquet i ceba
ü  Formatge per fondre, tipus “tranchete”
ü  Format ratllat per a gratinar
ü  Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Peleu les verdures que calgui i talleu-les totes a daus petits. Reserveu-les per separat.
 En una paella amb un bon raig d’oli, fregiu primer la pastanaga.  Quan porti un parell de minuts incorporeu-hi el pebrot i la ceba, uns minuts més tard, l’albergínia i el carbassó. Coeu-ho tot remenant fins que les verdures estiguin tendres. Un cop cuites poseu-les damunt un colador amb paper absorbent, per a treure’ls-hi   l’excés d’oli.  Rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les refredar.
Prepareu un motlle per a forn, cobrint la base amb paper de forn.
Bateu els ous com per a fer una truita, incorporeu-hi les verdures, rectifiqueu la barreja amb sal i pebre  i aboqueu-la dins del motlle que heu preparat.
Coeu-ho al forn a 180º fins que estigui cuita i al punxar-la amb un escuradents surti net, aproximadament uns 20 minuts.
Deixeu que es refredi una mica i desemmotlleu-ho. Quan estigui fred, i fent servir un ganivet dels de tallar pernil talleu el pastís per la meitat, per aconseguir dos pisos. Cobriu la placa inferior amb formatge “tranchete” i tapeu-la amb l’altra placa de pastís.  Cobriu tot el pastís amb el sofregit  de tomàquet i ceba, empolsineu-ho amb el formatge ratllat i gratineu-ho fins que el formatge agafi un color daurat.
Serviu-ho calent.

Les verdures també les podeu escalivar en lloc de fregir.  Estan molt bones i menys olioses.
El pastís el podeu presentar en una sola placa i anar tallant talls a l’hora de servir-lo, o directament fer-ho amb motlles individuals.

Comentaris

Les més populars