PASTÍS DE VERDURES
PASTÍS DE VERDURES
Les verdures, saludables de deliciós sabor en totes les seves
elaboracions
INGREDIENTS:
ü 5 ous
ü 1 pebrot vermell gros
ü 1 albergínia grossa
ü 1 ceba de figueres
ü 2 pastanagues
ü 1 carbassó
ü Sofregit de tomàquet i ceba
ü Formatge per fondre, tipus “tranchete”
ü Format ratllat per a gratinar
ü Oli, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Peleu les verdures que calgui i talleu-les totes a daus petits.
Reserveu-les per separat.
En una paella amb un bon raig
d’oli, fregiu primer la pastanaga. Quan
porti un parell de minuts incorporeu-hi el pebrot i la ceba, uns minuts més
tard, l’albergínia i el carbassó. Coeu-ho tot remenant fins que les verdures
estiguin tendres. Un cop cuites poseu-les damunt un colador amb paper
absorbent, per a treure’ls-hi l’excés d’oli.
Rectifiqueu-les de sal i pebre i
deixeu-les refredar.
Prepareu un motlle per a forn, cobrint la base amb paper de forn.
Bateu els ous com per a fer una truita, incorporeu-hi les verdures,
rectifiqueu la barreja amb sal i pebre i
aboqueu-la dins del motlle que heu preparat.
Coeu-ho al forn a 180º fins que estigui cuita i al punxar-la amb un
escuradents surti net, aproximadament uns 20 minuts.
Deixeu que es refredi una mica i desemmotlleu-ho. Quan estigui fred, i
fent servir un ganivet dels de tallar pernil talleu el pastís per la meitat,
per aconseguir dos pisos. Cobriu la placa inferior amb formatge “tranchete” i
tapeu-la amb l’altra placa de pastís.
Cobriu tot el pastís amb el sofregit
de tomàquet i ceba, empolsineu-ho amb el formatge ratllat i gratineu-ho
fins que el formatge agafi un color daurat.
Serviu-ho calent.
Les verdures també les podeu escalivar en lloc de fregir. Estan molt bones i menys olioses.
El pastís el podeu presentar en una sola placa i anar tallant talls a
l’hora de servir-lo, o directament fer-ho amb motlles individuals.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada