PARMENTIER DE PATATES DEL BUFET, AMB OUS ESCALDATS, I BOTIFARRA NEGRE


PARMENTIER DE PATATES DEL BUFET, AMB OUS ESCALDATS, I BOTIFARRA NEGRE


Una col·laboració més a la magnífica fira de la patata del bufet, que ens permet mantenir el gran nivell culinari d’aquesta excel·lent varietat de patata.

INGREDIENTS:

  •            1 Kg de patates del bufet
  •            100 ml. de nata líquida
  •            Una cullerada de mantega
  •            Botifarra negre
  •           4 ous
  •           Vinagre, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Per preparar el “parmentier”,  bulliu les patates amb pell durant uns 25 minuts. Quan estiguin cuites, peleu-les, aixafeu-les i poseu-les en una cassola amb la crema de llet.  Escalfeu-les una estona i incorporeu la crema de llet a les patates, aprofitant per aconseguir una crema fina tot remenant. Traieu la crema de patates del foc, tireu-hi la mantega i emulsioneu-la.  Rectifiqueu de sal i pebre i reserveu-ho calent.
Peleu les botifarres negres i talleu-les petites.  En una paella amb un raig d’oli, coeu una mica les botifarres esmicolades i reserveu-les en calent.
Per acabar escaldeu els ous.  Poseu un pot al foc amb aigua, un polsim de sal i un raig de vinagre. Traieu la closca al ous i poseu-los separats d’un en un, en gots o tasses.  Quan tingueu l’aigua bullint, aneu tirant poc a poc els ous a dins de l’aigua, i amb un cullerot, mireu d’anar donant voltes perquè quedin les clares al voltant del rovell de cada ou.
Coeu-lo aproximadament uns 3 minuts, es tracta de que les clares estiguin cuites i els  rovells encara una mica crus.
Ja es pot muntar el plat. Cobriu el fons del plat amb el parmentier, col·loqueu al damunt un ou i al final empolsineu-hi al damunt botifarra negre esmicolada i serviu-lo calent. Bon Profit

RECOMANACIONS:

La gràcia d’aquest plat és sens dubte que els productes siguin d’excel·lent qualitat, per això recomano patates del bufet, ous frescos de gallines felices, i una bona botifarra negra artesana.
Si ho preferiu, l’ou també el podeu fer ferrat.
  

Comentaris

Les més populars