PARMENTIER DE PATATES DEL BUFET, AMB OUS ESCALDATS, I BOTIFARRA NEGRE
PARMENTIER DE PATATES DEL BUFET, AMB OUS ESCALDATS, I BOTIFARRA NEGRE
Una col·laboració més a la magnífica fira de la
patata del bufet, que ens permet mantenir el gran nivell culinari d’aquesta
excel·lent varietat de patata.
INGREDIENTS:
- 1 Kg de patates del bufet
- 100 ml. de nata líquida
- Una cullerada de mantega
- Botifarra negre
- 4 ous
- Vinagre, sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per preparar el “parmentier”, bulliu les patates amb pell durant uns 25
minuts. Quan estiguin cuites, peleu-les, aixafeu-les i poseu-les en una cassola
amb la crema de llet. Escalfeu-les una
estona i incorporeu la crema de llet a les patates, aprofitant per aconseguir
una crema fina tot remenant. Traieu la crema de patates del foc, tireu-hi la
mantega i emulsioneu-la. Rectifiqueu de
sal i pebre i reserveu-ho calent.
Peleu les botifarres negres i talleu-les petites. En una paella amb un raig d’oli, coeu una mica
les botifarres esmicolades i reserveu-les en calent.
Per acabar escaldeu els ous. Poseu un pot al foc amb aigua, un polsim de
sal i un raig de vinagre. Traieu la closca al ous i poseu-los separats d’un en
un, en gots o tasses. Quan tingueu
l’aigua bullint, aneu tirant poc a poc els ous a dins de l’aigua, i amb un
cullerot, mireu d’anar donant voltes perquè quedin les clares al voltant del
rovell de cada ou.
Coeu-lo aproximadament uns 3 minuts, es tracta de
que les clares estiguin cuites i els
rovells encara una mica crus.
Ja es pot muntar el plat. Cobriu el fons del plat
amb el parmentier, col·loqueu al damunt un ou i al final empolsineu-hi al
damunt botifarra negre esmicolada i serviu-lo calent. Bon Profit
RECOMANACIONS:
La gràcia d’aquest plat és sens dubte que els
productes siguin d’excel·lent qualitat, per això recomano patates del bufet,
ous frescos de gallines felices, i una bona botifarra negra artesana.
Si ho preferiu, l’ou també el podeu fer ferrat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada