FLAM DE RATAFIA


FLAM DE RATAFIA


Una flam deliciós i molt lligat a la nostra terra.

INGREDIENTS:

  •   1/5 l de llet
  •   100 gr. de sucre
  •   5 ous
  •   50 gr. de sucre per fer caramel
  •   200 ml de ratafia.


ELABORACIÓ:

Poseu la ratafia en un cassó,  feu-la bullir fins que redueixi a la meitat i deixeu-la refredar.
Feu un caramel amb els 50 gr. de sucre i unes gotes d’aigua fins que quedi fosc i poseu-lo al fons dels motlles que vulgueu utilitzar.
Escalfeu la meitat de la llet amb el sucre per poder desfer-ho. En un altre bol, barregeu la resta de la llet, els ous i la reducció de ratafia, incorporeu-hi la llet amb el sucre i emulsioneu-ho tot amb unes varetes.
Aboqueu-ho en els motllos que teniu preparats amb el caramel i coeu-ho al forn al bany maria a 200º durant uns 45 minuts.
 Un cop fred els podeu desemmotllar i servir.

RECOMANACIONS:

Els podeu acompanyar amb alguna nou i fins i tot tirar-hi un raig de ratafia al damunt.


Comentaris

Les més populars