FLAM DE RATAFIA
FLAM DE RATAFIA
Una flam deliciós i molt lligat a la nostra terra.
INGREDIENTS:
- 1/5 l de llet
- 100 gr. de sucre
- 5 ous
- 50 gr. de sucre per fer caramel
- 200 ml de ratafia.
ELABORACIÓ:
Poseu la ratafia en un cassó, feu-la bullir fins que redueixi a la meitat i
deixeu-la refredar.
Feu un caramel amb els 50 gr. de sucre i unes gotes
d’aigua fins que quedi fosc i poseu-lo al fons dels motlles que vulgueu
utilitzar.
Escalfeu la meitat de la llet amb el sucre per
poder desfer-ho. En un altre bol, barregeu la resta de la llet, els ous i la
reducció de ratafia, incorporeu-hi la llet amb el sucre i emulsioneu-ho tot amb
unes varetes.
Aboqueu-ho en els motllos que teniu preparats amb
el caramel i coeu-ho al forn al bany maria a 200º durant uns 45 minuts.
Un cop fred
els podeu desemmotllar i servir.
RECOMANACIONS:
Els podeu acompanyar amb alguna nou i fins i tot
tirar-hi un raig de ratafia al damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada