“PAELLA”


21 

“PAELLA”


Sens dubte la “paella” és el plat típic de l’estiu, i potser el plat més internacional de la cuina de l’estat espanyol.  Permet quantitat de variants en els ingredients, i qui més qui menys té alguna recepta o truquet per fer la “paella”.  Avui farem el que es coneix com a “paella” mixta i explicarem algun truquet que pot ajudar a millorar la “paella” que fa cadascú.

 INGREDIENTS


  • Arròs (1 tassa per persona)
  • Tomàquet
  • Ceba
  • 1 quarter de pollastre
  • ½ conill petit
  • 1 sèpia
  • 2 calamars mitjans
  • 1 gamba gran per persona
  • 1 escamarlà gran per persona
  • 6 o 7 musclos
  • 1 grapat de petxines
  • Pèsols cuits
  • Pastanaga cuita tallada petita
  • Sal
  • Pebre negre en pols
  • 1 picada d’ametlles, avellanes, all, julivert i safrà
  • brou de peix
  • 1 copa de conyac

 ELABORACIÓ:


L’èxit d’una “paella” depèn en més de la meitat en tenir un bon brou de peix.  Ja vam explicar com es feia en la recepta de la “fideuà”.

Un cop tinguem el brou fet el reservarem.  Courem els musclos al vapor i els reservarem escorreguts amb una de les closques treta, però guardant també l’aigua de bullir-los.  En una paella hi posarem oli d’oliva i fregirem el pollastre i el conill que haurem tallat a daus petits  Un cop estiguin rossos hi afegim els calamars, la sèpia, les gambes i els escamarlans  Un cop estigui tot cuit ho traurem de la paella i ho reservarem.  A la mateixa paella i aprofitant l’oli hi fregirem la ceba i després el tomàquet.  Quan estigui el sofregit de tomàquet fet incorporarem la carn i el peix que hem reservat, deixant-ho coure tot junt uns 2 o 3 minuts.  Aleshores hi tirarem el conyac i ho flambejarem.  Després afegirem el suc dels musclos els pèsols i la pastanaga i seguidament tirarem l’arròs remenant-ho tot junt i el brou de peix bullint.  Quan porti uns 10 minuts, hi tirarem la picada i remenarem.  Tindrem el foc viu i ho deixarem coure durant uns 25 minuts aproximadament.


  • La proporció entre l’arròs i el brou depèn del tipus d’arròs que es faci servir, però ens pot servir de referència la d’una part d’arròs per tres de brou.
  • Per tal que quedi més sec, els últims 5 minuts de cocció es poden fer al forn, que prèviament tindrem ben calent.

Comentaris

Les més populars