“PAELLA”
21
“PAELLA”
Sens dubte la “paella” és el plat típic de l’estiu,
i potser el plat més internacional de la cuina de l’estat espanyol. Permet quantitat de variants en els
ingredients, i qui més qui menys té alguna recepta o truquet per fer la
“paella”. Avui farem el que es coneix
com a “paella” mixta i explicarem algun truquet que pot ajudar a millorar la
“paella” que fa cadascú.
INGREDIENTS
- Arròs
(1 tassa per persona)
- Tomàquet
- Ceba
- 1
quarter de pollastre
- ½
conill petit
- 1
sèpia
- 2
calamars mitjans
- 1
gamba gran per persona
- 1
escamarlà gran per persona
- 6
o 7 musclos
- 1
grapat de petxines
- Pèsols
cuits
- Pastanaga
cuita tallada petita
- Sal
- Pebre
negre en pols
- 1
picada d’ametlles, avellanes, all, julivert i safrà
- brou
de peix
- 1
copa de conyac
ELABORACIÓ:
L’èxit d’una “paella” depèn en més de la meitat en
tenir un bon brou de peix. Ja vam
explicar com es feia en la recepta de la “fideuà”.
Un cop tinguem el brou fet el reservarem. Courem els musclos al vapor i els reservarem
escorreguts amb una de les closques treta, però guardant també l’aigua de
bullir-los. En una paella hi posarem oli
d’oliva i fregirem el pollastre i el conill que haurem tallat a daus
petits Un cop estiguin rossos hi afegim
els calamars, la sèpia, les gambes i els escamarlans Un cop estigui tot cuit ho traurem de la
paella i ho reservarem. A la mateixa
paella i aprofitant l’oli hi fregirem la ceba i després el tomàquet. Quan estigui el sofregit de tomàquet fet
incorporarem la carn i el peix que hem reservat, deixant-ho coure tot junt uns
2 o 3 minuts. Aleshores hi tirarem el
conyac i ho flambejarem. Després
afegirem el suc dels musclos els pèsols i la pastanaga i seguidament tirarem
l’arròs remenant-ho tot junt i el brou de peix bullint. Quan porti uns 10 minuts, hi tirarem la
picada i remenarem. Tindrem el foc viu i
ho deixarem coure durant uns 25 minuts aproximadament.
- La
proporció entre l’arròs i el brou depèn del tipus d’arròs que es faci
servir, però ens pot servir de referència la d’una part d’arròs per tres
de brou.
- Per
tal que quedi més sec, els últims 5 minuts de cocció es poden fer al forn,
que prèviament tindrem ben calent.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada