BUNYOLS DE MONIATO
BUNYOLS DE MONIATO
Quaresma,
temps de bunyols. Avui portem una variant de fàcil elaboració i digna de tenir present.
INGREDIENTS:
- 1
moniato cuit al forn
- 120
gr. de farina
- 1
ou
- 60
ml. de llet
- 2
cullerades de sucre llustre
- 1
polsim de sal
- 1
sobre (16 gr.) d’impulsor o llevat químic
- Oli
de gira-sol
- Sucre blanc
ELABORACIÓ:
Si
no teniu els moniatos cuits, caldrà coure’ls al forn a 200º durant 1 hora i mitja aproximadament,
depenent de la mida del moniato.
Un
cop fred peleu-lo i poseu-lo en un bol amb la farina, l’ou, la llet, el sucre,
el llevat i el polsim de sal.
Remeneu-ho
tot fins obtenir una pasta homogènia, (podeu fer servir una maquina elèctrica
amb l’accessori de barnilles, sempre serà més fàcil i còmode).
Prepareu
una paella o una fregidora amb força oli. Quan tingueu l’oli calent formeu
boletes amb dues culleretes i fregiu els bunyols.
Un
cop estiguin cuits traieu-los de l’oli i
arrebosseu-los amb força sucre.
Un
cop freds ja es poden menjar.
RECOMANCIONS:
Com
la resta de bunyols els podeu farcir amb nata, crema, o trufa.
Es
pot barrejar canyella en pols amb el sucre per arrebossar-los, o fer servir
sucre llustre. Sempre quedaran molt bons.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada