BUNYOLS DE MONIATO

 

BUNYOLS DE MONIATO


Quaresma, temps de bunyols. Avui portem una variant de fàcil elaboració i  digna de tenir present.

INGREDIENTS:

  •   1 moniato cuit al forn
  •   120 gr. de farina
  •   1 ou
  •   60 ml. de llet
  •   2 cullerades de sucre llustre
  •   1 polsim de sal
  •   1 sobre (16 gr.) d’impulsor o llevat químic
  •   Oli de gira-sol
  •  Sucre blanc

ELABORACIÓ:

Si no teniu els moniatos cuits, caldrà coure’ls al forn  a 200º durant 1 hora i mitja aproximadament, depenent de la mida del moniato.

Un cop fred peleu-lo i poseu-lo en un bol amb la farina, l’ou, la llet, el sucre, el llevat i el polsim de sal.

Remeneu-ho tot fins obtenir una pasta homogènia, (podeu fer servir una maquina elèctrica amb l’accessori de barnilles, sempre serà més fàcil i còmode).

Prepareu una paella o una fregidora amb força oli. Quan tingueu l’oli calent formeu boletes amb dues culleretes i fregiu els bunyols.

Un cop estiguin cuits traieu-los  de l’oli i arrebosseu-los amb força sucre.

Un cop freds ja es poden menjar.

RECOMANCIONS:

Com la resta de bunyols els podeu farcir amb nata, crema, o trufa.

Es pot barrejar canyella en pols amb el sucre per arrebossar-los, o fer servir sucre llustre. Sempre quedaran molt bons.

Comentaris

Les més populars