“PAPAS ARRUGADAS” AMB ALMOGROTE


“PAPAS ARRUGADAS” AMB ALMOGROTE

 

Durant el temps de vacances, tastem o mengem plats típics de la zona on estem i moltes vegades no els tornem a menjar malgrat ens agradin. Això li passa a molta gent que viatja per Catalunya i tasta el pa amb tomàquet.  És divertit demanar com els fan i després recuperar aquests sabors a casa nostra.
Avui portem un plat de Canàries. Potser el més conegut, i una salsa “mojo” que pot combinar perfectament amb la nostra cuina.  Ànims tasteu-ho.

INGREDIENTS:

ü  12 patates petites
ü  Sal gruixuda
ü  2 grans d’all
ü  1 culleradeta de pebre vermell dolç
ü  1  punteta de pebre vermell picant (optatiu)
ü  2 tomàquets madurs escalivats
ü  2 cullerades de brou
ü  700 gr. de formatge ratllat de cabra, curat i sec 
ü  un gotet d’oli d’oliva.


ELABORACIÓ:

Per fer les patates primer les rentarem a consciència.  Després les posarem, amb pela, dins una cassola amb una mica d’aigua (sols un parell de cm per damunt del fons) i un bon grapat de sal gruixuda.
Primer ho posarem a foc viu i quan comenci a bullir baixarem en foc i ho taparem amb un drap gruixut i la tapa de la cassola.
Quan ha absorbit tota l’aigua ho sacsegem de dalt a baix, es retiren del foc i les deixem uns minuts tapades amb el drap a fi de que suïn i arruguin la pell. Ja es poden menjar però estaran molt més bones si les acompanyem amb un “mojo”. L’almogrote es un “mojo” típic de l’illa de la Gomera que combina perfectament tant amb les “papas” com amb menjars d’aquí.
Posem dins d’un morter els grans d’all, el pebre vermell i la sal i ho piquem be. Després incorporem el tomàquets escalivats (pelats, sense grana i aixafats amb una forquilla). Després afegim el formatge i el brou i per últim l’oli, fins tenir la consistència desitjada , lligant la salsa com si fos all i oli.
Pelem les patates i les amanim amb una mica d’almogrote i si a més tenim un bon vi, sols cal tancar els ulls i imaginar el soroll de les palmeres movent-se amb el vent.

Com passa moltes vegades amb plats de fora d’aquí, no disposem de la mateixa matèria primera que les receptes originals, però una mica d’imaginació pot superar el problema.
Les “papas arrugadas” es fan amb “papas negras de Tenerife” o amb “papas de yema”. Malgrat son difícils de trobar també tenim bons resultats amb patates petites de les que fem servir per aquí.
I si tenim problemes per trobar el formatge de cabra típic de la Gomera també podem fer l’almogrote amb formatge parmesà , no es idèntic però queda molt bo.
   







Comentaris

Les més populars