“PAPAS ARRUGADAS” AMB ALMOGROTE
“PAPAS ARRUGADAS” AMB ALMOGROTE
Durant
el temps de vacances, tastem o mengem plats típics de la zona on estem i moltes
vegades no els tornem a menjar malgrat ens agradin. Això li passa a molta gent
que viatja per Catalunya i tasta el pa amb tomàquet. És divertit demanar com els fan i després
recuperar aquests sabors a casa nostra.
Avui
portem un plat de Canàries. Potser el més conegut, i una salsa “mojo” que pot
combinar perfectament amb la nostra cuina.
Ànims tasteu-ho.
INGREDIENTS:
ü 12
patates petites
ü Sal
gruixuda
ü 2
grans d’all
ü 1
culleradeta de pebre vermell dolç
ü 1 punteta de pebre vermell picant (optatiu)
ü 2
tomàquets madurs escalivats
ü 2
cullerades de brou
ü 700
gr. de formatge ratllat de cabra, curat i sec
ü un
gotet d’oli d’oliva.
ELABORACIÓ:
Per
fer les patates primer les rentarem a consciència. Després les posarem, amb pela, dins una
cassola amb una mica d’aigua (sols un parell de cm per damunt del fons) i un
bon grapat de sal gruixuda.
Primer
ho posarem a foc viu i quan comenci a bullir baixarem en foc i ho taparem amb
un drap gruixut i la tapa de la cassola.
Quan
ha absorbit tota l’aigua ho sacsegem de dalt a baix, es retiren del foc i les
deixem uns minuts tapades amb el drap a fi de que suïn i arruguin la pell. Ja
es poden menjar però estaran molt més bones si les acompanyem amb un “mojo”.
L’almogrote es un “mojo” típic de l’illa de la Gomera que combina perfectament
tant amb les “papas” com amb menjars d’aquí.
Posem
dins d’un morter els grans d’all, el pebre vermell i la sal i ho piquem be.
Després incorporem el tomàquets escalivats (pelats, sense grana i aixafats amb
una forquilla). Després afegim el formatge i el brou i per últim l’oli, fins
tenir la consistència desitjada , lligant la salsa com si fos all i oli.
Pelem
les patates i les amanim amb una mica d’almogrote i si a més tenim un bon vi,
sols cal tancar els ulls i imaginar el soroll de les palmeres movent-se amb el
vent.
Com
passa moltes vegades amb plats de fora d’aquí, no disposem de la mateixa
matèria primera que les receptes originals, però una mica d’imaginació pot
superar el problema.
Les
“papas arrugadas” es fan amb “papas negras de Tenerife” o amb “papas de yema”.
Malgrat son difícils de trobar també tenim bons resultats amb patates petites
de les que fem servir per aquí.
I si
tenim problemes per trobar el formatge de cabra típic de la Gomera també podem
fer l’almogrote amb formatge parmesà , no es idèntic però queda molt bo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada