TÀRTAR DE TONYINA AMB CREMA D’ALVOCAT
TÀRTAR DE TONYINA AMB CREMA D’ALVOCAT
S’acosta el bon temps i venen de gust
receptes refrescants. Avui us portem aquesta deliciosa combinació de sabors.
INGREDIENTS:
Per la crema d’alvocat
- 1 alvocat pelat i sense pinyol
- 100 cl de crema de llet
- unes fulles de cilantre fresc o una culleradeta de cilantre sec
- fulles de julivert fresc
- una cullerada de pebre verd amb salmorra
- el suc d’1 llimona petita
- 100 cl d’oli d’oliva
- sal i pebre
Per el tàrtar
- 500 gr. de tonyina fresca
- 3 cogombres en vinagre
- 1 cullerada de tàperes
- ½ ceba dolça
- julivert
- 1 cullerada de ketchup
- 2 cullerades de mostassa de Dijon
- el suc d’una llimona
- 2 cullerades d’oli d’oliva
- 1 raig petit de vi Fino
- unes gotetes de tabasco
- sal i pebre
- caviar de truita
ELABORACIÓ:
Per fer la crema, poseu tots els
ingredients en un pot per a batedora elèctrica i ho tritureu fins a tenir una
crema homogènia, la reserveu a la nevera.
Per fer el tàrtar poseu en un bol els
cogombres, les tàperes, la ceba, el julivert, tot picat mol petit. Afegiu la
mostassa, el ketchup, el tabasc, el suc de llimona, l’oli i el vi i ho remeneu
tot per a ajuntar tots el ingredients.
Talleu la tonyina el més petit possible
i incorporeu-la al bol anterior, remeneu be i ajusteu de sal i pebre.
Per col·locar el tàrtar al plat podeu
fer servir un motlle o be li doneu forma d’hamburguesa; cobriu el tàrtar amb el
caviar de truita i acompanyeu-lo amb unes flors de crema d’alvocat.
RECOMANACIONS:
Recordeu que la tonyina l’haureu de
tenir un mínim de 48 h congelada, per preveure el problema de l’anisakis.
Si abans de congelar-la, la talleu a talls de 3 mm de
gruix aproximat i després la talleu a mig descongelar, us serà més fàcil
tallar-la a dauets mol petits.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada