ARRÒS RÀPID
ARRÒS RÀPID
INGREDIENTS:
- 5 o 6 calamars nets
- 400 g d’arròs
- Oli d’oliva
- sal
- 1,250 l de fumet de peix
- 2 cullerades de preparat d’espècies
Preparat d’espècies:
- 1 cullerada de safrà en pols
- 1 cullerada d’all en pols
- 1 cullerada de ceba en pols
- 1 cullerada de pebre vermell en
pols
- ½ cullerada de cúrcuma en pols
- ½ cullerada de pebre blanc en
pols
- 4 claus d’espècie.
ELABORACIÓ:
Poseu
un bon raig d’oli en una paella i fregiu els calamars, tallats a trossos, un
parell de minuts. Afegiu-hi les 2 cullerades del preparat d’espècies i remeneu
una mica. Incorporeu-hi l’arròs, marqueu-lo una mica i afegiu-hi el fumet, que
ja tindreu calent. Rectifiqueu de sal i pebre si cal i coeu-ho el temps
necessari per al tipus d’arròs. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Podeu
tenir un pot a la cuina amb el preparat d’espècies ja fet, sempre que
mantingueu les proporcions.
Jo he
fet servir només calamars, però es pot enriquir amb sèpia, cues de gambetes
pelades, musclos, o el que més us agradi. Si cal, coure-ho, ho feu amb els
calamars i si no cal quan hi tireu el fumet.
Jo
faig servir arròs bomba, amb la proporció d'un d’arròs per a tres de fumet,
però si us agrada més caldós podeu ampliar la quantitat de fumet.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada