ARRÒS RÀPID

 

ARRÒS RÀPID


El temps ja no podrà ser una excusa per no fer un arròs digne dels millors comensals.

 

INGREDIENTS:

  •   5 o 6 calamars nets
  •   400 g d’arròs
  •   Oli d’oliva
  •   sal
  •   1,250 l de fumet de peix
  •    2 cullerades de preparat d’espècies

Preparat d’espècies:

  •   1 cullerada de safrà en pols
  •   1 cullerada d’all en pols
  •   1 cullerada de ceba en pols
  •   1 cullerada de pebre vermell en pols
  •   ½ cullerada de cúrcuma en pols
  •   ½ cullerada de pebre blanc en pols
  •   4 claus d’espècie.

 

ELABORACIÓ:

Poseu un bon raig d’oli en una paella i fregiu els calamars, tallats a trossos, un parell de minuts. Afegiu-hi les 2 cullerades del preparat d’espècies i remeneu una mica. Incorporeu-hi l’arròs, marqueu-lo una mica i afegiu-hi el fumet, que ja tindreu calent. Rectifiqueu de sal i pebre si cal i coeu-ho el temps necessari per al tipus d’arròs. I ja es pot servir.

 

 
RECOMANACIONS:

Podeu tenir un pot a la cuina amb el preparat d’espècies ja fet, sempre que mantingueu les proporcions.

Jo he fet servir només calamars, però es pot enriquir amb sèpia, cues de gambetes pelades, musclos, o el que més us agradi. Si cal, coure-ho, ho feu amb els calamars i si no cal quan hi tireu el fumet.

Jo faig servir arròs bomba, amb la proporció d'un d’arròs per a tres de fumet, però si us agrada més caldós podeu ampliar la quantitat de fumet.

Comentaris

Les més populars