CARGOLS AMB CARXOFES
CARGOLS AMB CARXOFES
INGREDIENTS:
ü 1 kg . de
cargols
ü 1 Ceba
ü 2 grans d’all
ü 2 Tomàquets
ü ½
pebrot vermell
ü 2
cullerades de farina
ü 1
copa de rom
ü 6
carxofes
ü Herbes
aromàtiques (farigola, romaní, llorer, porradell)
ü Sal,
pebre
ü Oli
d’oliva
ü ½
l de brou vegetal
ELABORACIÓ:
Abans de res coeu els cargols. Ompliu una olla amb aigua freda, poseu-hi
un parell de cullerades de sal, dues fulles de llorer, una branqueta de
farigola i els cargols, comenceu la cocció a foc suau per a “enganyar” els
cargols. Un cop hagin sortit de la
closca apugeu el foc i coeu-los durant 20 minuts .
Després escorreu-los i renteu-los amb abundant aigua freda i reserveu-los.
En una cassola tireu-hi un bon raig d’oli, la ceba, els alls i el pebrot
tot tallat petit i cou-ho a foc lent i tapat fins que estigui cuit. Després afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense
granes i també tallat petit. Quan veieu que el sofregit està fet, afegiu-hi els
cargols i la farina, remeneu amb cura de no trencar les closques i després
incorporeu-hi el rom. Poseu-hi les herbes i deixeu reduir fins que no trobeu
olor a alcohol.
Netegeu les carxofes deixant els cors, talleu-los en quatre parts cada
cor i poseu-los a dins de la cassola. Cobriu-ho
amb el brou vegetal, rectifiqueu de sal
i pebre i deixeu-ho coure tot plegat uns 30 minuts. En el moment de servir el
plat empolsineu al damunt una mica de porradell picat petit i ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Podeu acompanyar aquest plat amb un all i oli suau.
Si feu cassoles de cargols és més pràctic fer servir cargols de la
varietat “regina ratllada” o una altra de closca dura, doncs si es trenquen les
closques és desagradable de menjar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada