CARGOLS AMB CARXOFES


CARGOLS AMB CARXOFES



 És temporada de carxofes i de cargols, el temps ideal per a fer aquest plat, ple d’aromes i sabors de muntanya.

INGREDIENTS:

ü  1 kg. de cargols
ü   1 Ceba
ü  2  grans d’all
ü   2 Tomàquets
ü  ½ pebrot vermell
ü  2 cullerades de farina
ü  1 copa de rom
ü  6 carxofes
ü  Herbes aromàtiques (farigola, romaní, llorer, porradell)
ü  Sal, pebre
ü  Oli d’oliva
ü  ½ l de brou vegetal

 ELABORACIÓ:

Abans de res coeu els cargols. Ompliu una olla amb aigua freda, poseu-hi un parell de cullerades de sal, dues fulles de llorer, una branqueta de farigola i els cargols, comenceu la cocció a foc suau per a “enganyar” els cargols.  Un cop hagin sortit de la closca apugeu el foc i coeu-los durant 20 minuts .
Després escorreu-los i renteu-los amb abundant aigua freda i reserveu-los.
En una cassola tireu-hi un bon raig d’oli, la ceba, els alls i el pebrot tot tallat petit i cou-ho a foc lent i tapat fins que estigui cuit.  Després afegiu-hi el tomàquet, pelat, sense granes i també tallat petit. Quan veieu que el sofregit està fet, afegiu-hi els cargols i la farina, remeneu amb cura de no trencar les closques i després incorporeu-hi el rom. Poseu-hi les herbes i deixeu reduir fins que no trobeu olor a alcohol.
Netegeu les carxofes deixant els cors, talleu-los en quatre parts cada cor i poseu-los a dins de la cassola.  Cobriu-ho amb  el brou vegetal, rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure tot plegat uns 30 minuts. En el moment de servir el plat empolsineu al damunt una mica de porradell picat petit i ja es pot menjar.   

RECOMANACIONS:

Podeu acompanyar aquest plat amb un all i oli suau.
Si feu cassoles de cargols és més pràctic fer servir cargols de la varietat “regina ratllada” o una altra de closca dura, doncs si es trenquen les closques és desagradable de menjar.



Comentaris

Les més populars