ARRÒS AMB SEPIETES I ROMESCO
ARRÒS AMB SEPIETES I ROMESCO
Val la
pena fer la prova de substituir el tradicional sofregit per una mica de
romesco, a l’hora de fer l’arròs. El resultat és sorprenent.
INGREDIENTS:
ü 400
gr. d’arròs bomba
ü 20
sèpies petites netes
ü 1
l de fumet de peix
ü 3
cullerades de romesco
ü 1
copa de vi blanc
ü Julivert
picat
ü Oli,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Si no en teniu, feu el fumet posant a bullir durant mitja hora, uns
peixos per fer sopa, una pastanaga, un porro, una ceba i una fulla de llorer.
Coleu-lo i reserveu-lo calent.
En una paella poseu un bon raig d’oli i fregiu les sèpies que tindreu
netes i salpebrades. Un cop estiguin cuites afegiu-hi el vi blanc, deixeu
reduir una mica i incorporeu-hi el romesco remenant-ho tot perquè quedi lligat.
Tireu l’arròs i fregiu-lo un minut, després incorporeu-hi el fumet en una
proporció de tres volums de fumet per un
d’arròs.
Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure sense remenar massa.
Quan l’arròs estigui cuit , empolsineu-lo amb julivert picat, retireu la
cassola del foc i tapeu-la amb un drap. Deixeu-ho reposar 5 minuts i ja es pot
menjar.
RECOMANACIONS:
Al mercat existeixen marques de romesco preparat de bona qualitat, si no
en teniu o no voleu preparar-ne, sempre les podeu fer servir.
Però serà millor fer servir un romesco fet per vosaltres i al vostre
gust.
Aquí teniu una recepta fàcil i bona.
SALSA ROMESCO
INGREDIENTS:
ü 50
gr. d’ametlles
ü 50
gr. d’avellanes
ü 1
nyora
ü 1
bitxo
ü 1
ceba
ü 1
tomàquet escalivat
ü 3
grans d’all escalivats
ü 1
llesca de pa fregit
ü pebre
vermell dolç
ü vinagre
ü oli
d’oliva
ELABORACIÓ:
Poseu en un morter les avellanes,
les ametlles, i el pa fregit. Ho aixafeu tot i quan estigui ben aixafat hi
tireu la ceba, el tomàquet i els alls
confitats, la carn de la nyora rehidratada, el bitxo, el pebre vermell, la sal
i el pebre. Un cop tot estigui ben aixafat hi tireu el vinagre i després l’oli
poc a poc com si féssiu una maionesa. La quantitat de vinagre serà segons el
gust de cadascú i la quantitat d’oli segons la densitat que us calgui.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada