ARRÒS AMB SEPIETES I ROMESCO


ARRÒS AMB SEPIETES I ROMESCO



Val la pena fer la prova de substituir el tradicional sofregit per una mica de romesco, a l’hora de fer l’arròs. El resultat és sorprenent.

INGREDIENTS:

ü  400 gr. d’arròs bomba
ü  20 sèpies petites netes
ü  1 l de fumet de peix
ü  3 cullerades de romesco
ü  1 copa de vi blanc
ü  Julivert picat
ü  Oli, sal i pebre

ELABORACIÓ:

Si no en teniu, feu el fumet posant a bullir durant mitja hora, uns peixos per fer sopa, una pastanaga, un porro, una ceba i una fulla de llorer. Coleu-lo i reserveu-lo calent.
En una paella poseu un bon raig d’oli i fregiu les sèpies que tindreu netes i salpebrades. Un cop estiguin cuites afegiu-hi el vi blanc, deixeu reduir una mica i incorporeu-hi el romesco remenant-ho tot perquè quedi lligat. Tireu l’arròs i fregiu-lo un minut, després incorporeu-hi el fumet en una proporció de  tres volums de fumet per un d’arròs.
Rectifiqueu de sal i pebre i deixeu-ho coure sense remenar massa.
Quan l’arròs estigui cuit , empolsineu-lo amb julivert picat, retireu la cassola del foc i tapeu-la amb un drap. Deixeu-ho reposar 5 minuts i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Al mercat existeixen marques de romesco preparat de bona qualitat, si no en teniu o no voleu preparar-ne, sempre les podeu fer servir.
Però serà millor fer servir un romesco fet per vosaltres i al vostre gust.
Aquí teniu una recepta fàcil i bona.   

SALSA ROMESCO


INGREDIENTS:


ü  50 gr. d’ametlles
ü  50 gr. d’avellanes
ü  1 nyora
ü  1 bitxo
ü  1 ceba
ü  1 tomàquet escalivat
ü  3 grans d’all escalivats
ü  1 llesca de pa fregit
ü  pebre vermell dolç
ü  vinagre
ü  oli d’oliva

ELABORACIÓ:


Poseu en  un morter les avellanes, les ametlles, i el pa fregit. Ho aixafeu tot i quan estigui ben aixafat hi tireu  la ceba, el tomàquet i els alls confitats, la carn de la nyora rehidratada, el bitxo, el pebre vermell, la sal i el pebre. Un cop tot estigui ben aixafat hi tireu el vinagre i després l’oli poc a poc com si féssiu una maionesa. La quantitat de vinagre serà segons el gust de cadascú i la quantitat d’oli segons la densitat que us calgui.

Comentaris

Les més populars