COSTELLAM DE PORC A LA BARBACOA
COSTELLAM DE PORC A LA BARBACOA
Les barbacoes són un clàssic de la cuina de càmping, podem aprofitar per fer carns amb una tècnica que a casa nostra és més difícil.INGREDIENTS:
- Un
costellam sencer de porc
- Sal
i pebre
Paper d’alumini apte per a cuinar
ELABORACIÓ:
Caldrà
que encarregueu un costellam de porc sencer a una carnisseria de confiança, i
prepareu tot el necessari per fer un bon caliu.
Mentre
el foc va fent, salpebreu amb generositat el costellam i emboliqueu-lo amb
paper d’alumini procurant que quedi totalment tancat.
Quan
la brasa no tingui foc poseu el costellam damunt d’una graella separada uns 10
cm del foc. Als 10 minuts gireu el costellam amb cura de no trencar el paper
d’alumini i coeu-ho uns 10 minuts més.
En
el moment de servir-ho, traieu el paper d’alumini i aneu tallant les costelles
i posant-les als plats.
- RECOMANACIONS:
El
temps de cocció és orientatiu, depèn molt de la mida del costellam i de com
estigui el foc de fort, però per un foc no gaire fort i un costellam no gaire
carnós és una bona mida, i si està poc fet sempre queda la possibilitat de
tornar a coure’l una estona més.
Es
pot acompanyar amb verdures escalivades, patates, o el que més us vingui de
gust, igual que amb salses com la de barbacoa, l’allioli etc.
El
millor de les barbacoes és, a més del menjar, l’ambient de festa que es crea.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada