TERRINA DE MADUIXES AL CAVA


TERRINA DE MADUIXES AL CAVA




Una delícia de sabor i textura per a els gourmets més exigents.

INGREDIENTS:

ü  500 gr. de maduixes
ü  250 ml. d’aigua
ü  250 gr. de sucre
ü  250 ml. de cava
ü  7 fulles de gelatina

ELABORACIÓ:

Poseu a rehidratar les fulles de gelatina amb aigua freda fins que estiguin toves.
Poseu en un pot l’aigua, el sucre i 400 gr. de maduixes netes i tallades petites i coeu-lo fins que les maduixes estiguin pràcticament desfetes.
Afegiu-hi el cava i deixeu que es redueixi durant uns 5 minuts, retireu-ho del foc i afegiu-hi les fulles de gelatina escorregudes, remeneu amb força fins que estiguin ben desfetes, coleu-ho tot amb un colador xinès i deixeu-ho refredar vigilant que no acabi de quedar pres.
Talleu la resta de les maduixes a llesques  primes i poseu-les al fons d’un o varis motlles per a fer terrines o flams i ompliu-los amb el suc que teníeu reservat. Poseu-lo a la nevera i deixeu que es refredi durant unes 4 o 5 hores fins que estigui totalment sòlid. Desemmotlleu-lo i ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

El podeu servir acompanyat amb una copa de cava ben fred i uns bombonets de maduixes que podeu fer banyant unes maduixes senceres, fins a la meitat, amb cobertura de xocolata desfeta i deixant refredar després.
Si teniu problemes per desemmotllar la terrina podeu submergir el motlle amb aigua calenta.   

Comentaris

Les més populars