BUNYOLS DE XOCOLATA
BUNYOLS DE XOCOLATA
Temps de quaresma és temps de bunyols, avui una delícia de gourmet.
INGREDIENTS:
Per al farcit
ü 200 gr. de cobertura de xocolata
ü 200 gr. de nata líquida
Per al bunyol
ü 40 gr. d’aigua
ü 15 gr. de sucre
ü 10 gr. de cacau en pols
ü 70 gr. de farina
ü 1 gr. de llevat en pols
ü 1 ou
ü Oli de gira-sol
ü Sucre llustre
ELABORACIÓ:
Prepareu el farcit fent una “ganache”, escalfeu la nata líquida fins que
comenci a bullir, retireu-la del foc i incorporeu-hi la xocolata tot remenant
fins que estigui tot ben emulsionat. Ompliu motllos per a fer glaçons amb la
“ganache” i poseu-los al congelador fins que estigui glaçat.
Per a fer la massa de bunyols poseu tots els ingredients en un bol i,
amb l’ajut d’una batedora mecànica, feu una crema homogènia. Deixeu-la reposar
a la nevera 1 hora.
Per a fer els bunyols prepareu una fregidora o una paella amb força oli
de gira-sol ben calent. Banyeu els glaçons de ganache amb la massa de bunyols i
aneu fregint-los, Un cop cuits poseu-los
damunt de paper absorbent per treure l’excés d’oli i empolsineu-los amb el
sucre llustre.
RECOMANACIONS:
També els podeu empolsinar amb cacau en pols, fins i tot si feu meitat i
meitat, a l’hora de guarnir el plat quedarà més maco.
Es important servir-los acabats de fer o quan encara són calents, doncs
així trobarem el ganache líquid com si fos un couland.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada