BUNYOLS DE XOCOLATA


BUNYOLS DE XOCOLATA


Temps de quaresma és temps de bunyols, avui una delícia de gourmet.

INGREDIENTS:

Per al farcit

ü  200 gr. de cobertura de xocolata
ü  200 gr. de nata líquida

Per al bunyol

ü  40 gr. d’aigua
ü  15 gr. de sucre
ü  10 gr. de cacau en pols
ü  70 gr. de farina
ü  1 gr. de llevat en pols
ü  1 ou

ü  Oli de gira-sol
ü  Sucre llustre

ELABORACIÓ:

Prepareu el farcit fent una “ganache”, escalfeu la nata líquida fins que comenci a bullir, retireu-la del foc i incorporeu-hi la xocolata tot remenant fins que estigui tot ben emulsionat. Ompliu motllos per a fer glaçons amb la “ganache” i poseu-los al congelador fins que estigui glaçat.
Per a fer la massa de bunyols poseu tots els ingredients en un bol i, amb l’ajut d’una batedora mecànica, feu una crema homogènia. Deixeu-la reposar a la nevera 1 hora.
Per a fer els bunyols prepareu una fregidora o una paella amb força oli de gira-sol ben calent. Banyeu els glaçons de ganache amb la massa de bunyols i aneu fregint-los,  Un cop cuits poseu-los damunt de paper absorbent per treure l’excés d’oli i empolsineu-los amb el sucre llustre.

RECOMANACIONS:

També els podeu empolsinar amb cacau en pols, fins i tot si feu meitat i meitat, a l’hora de guarnir el plat quedarà més maco.
Es important servir-los acabats de fer o quan encara són calents, doncs així trobarem el ganache líquid com si fos un couland.
 

Comentaris

Les més populars