CLOÏSSES AMB SALSA VERDA

 

CLOÏSSES AMB SALSA VERDA


Una forma fàcil i original de donar un toc diferent a aquesta delícia  per el paladar que són les cloïsses.

INGREDIENTS:

  •   ½ Kg de cloïsses
  •   Oli d’oliva
  •   ½ cabeça d’alls
  •   5 o 6 branques de julivert fresc
  •   1 got de vi blans sec
  •   1 cullerada de farina

 

ELABORACIÓ:

Poseu les cloïsses amb aigua amb sal i un parell de glaçons una mitja hora, perquè quedin netes de sorra, si fos el cas. Agafeu un pot per a batedora mecànica i poseu els alls pelats i tallats a trossos, amb les fulles de julivert, un polsim de sal  i un bon raig d’oli.  Tritureu-ho tot plegat fins que tingueu una salsa homogènia d’una consistència similar a un all i oli. Prepareu una cassola o paella amb tapadora. Poseu-hi un parell de cullerades grans d’aquesta salsa, una mica més d’oli i el got de vi.  Escalfeu-ho i quan sigui tot calent i integrat. afegiu-hi la farina tot remenant. Lligueu-la amb la resta d’ingredients i afegiu-hi les cloïsses. Tapeu-ho i coeu-ho a foc mitjà. Remeneu-ho de tant en tant perquè la farina no s’enganxi i el lligui amb el suc de les cloïsses. Quan les cloïsses estiguin obertes ja es poden servir.

RECOMANACIONS:

Quan feu la salsa d’all i julivert podeu fer-ne més quantitat, i la que no feu servir, guardar-la a la nevera coberta d’oli i tapada. Es conserva molt bé i us anirà molt bé per fer molts altres plats.

Si veieu que la salsa us queda molt espessa, sempre podeu jugar amb una mica més de vi.

Podeu substituir les cloïsses per altre mariscs, com ara musclos.

Comentaris

Les més populars