CLOÏSSES AMB SALSA VERDA
CLOÏSSES AMB SALSA VERDA
INGREDIENTS:
- ½
Kg de cloïsses
- Oli
d’oliva
- ½
cabeça d’alls
- 5
o 6 branques de julivert fresc
- 1
got de vi blans sec
- 1 cullerada
de farina
ELABORACIÓ:
Poseu les cloïsses amb aigua amb sal i un parell de
glaçons una mitja hora, perquè quedin netes de sorra, si fos el cas. Agafeu un
pot per a batedora mecànica i poseu els alls pelats i tallats a trossos, amb
les fulles de julivert, un polsim de sal
i un bon raig d’oli. Tritureu-ho
tot plegat fins que tingueu una salsa homogènia d’una consistència similar a un
all i oli. Prepareu una cassola o paella amb tapadora. Poseu-hi un parell de
cullerades grans d’aquesta salsa, una mica més d’oli i el got de vi. Escalfeu-ho i quan sigui tot calent i
integrat. afegiu-hi la farina tot remenant. Lligueu-la amb la resta
d’ingredients i afegiu-hi les cloïsses. Tapeu-ho i coeu-ho a foc mitjà. Remeneu-ho
de tant en tant perquè la farina no s’enganxi i el lligui amb el suc de les
cloïsses. Quan les cloïsses estiguin obertes ja es poden servir.
RECOMANACIONS:
Quan feu la salsa d’all i julivert podeu fer-ne més
quantitat, i la que no feu servir, guardar-la a la nevera coberta d’oli i
tapada. Es conserva molt bé i us anirà molt bé per fer molts altres plats.
Si veieu que la salsa us queda molt espessa, sempre podeu
jugar amb una mica més de vi.
Podeu substituir les cloïsses per altre mariscs, com ara
musclos.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada