LICOR DE FULLES DE CIRERER


LICOR DE FULLES DE CIRERER

Si teniu a prop un cirerer, val la pena que aprofiteu les fulles per a fer aquest delicat licor.

INGREDIENTS:

  •   50  fulles de cirerer, recollides després de fer la collita de cireres, ja madures
  •   1 ampolla de 750 cc d’un bon vi negre
  •   600 cc. d’aiguardent d’orujo  de  40º
  •   600 cc. de sucre


ELABORACIÓ:

Renteu, eixugueu les fulles i poseu-les en un pot prèviament esterilitzat. Cobriu-les amb el vi, tapeu el pot i deixeu-ho macerar 15 dies en un lloc fresc i fosc (no en una nevera).
Passat aquest temps, coleu el vi amb una gassa i poseu-ho en un recipient d’acer inoxidable, incorporeu-hi el sucre i escalfeu-ho a foc lent fins que el sucre estigui diluït. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop estigui fred afegiu-hi l’aiguardent, poseu-ho en ampolles ben tapades i deixeu-ho reposar com a mínim un any, després ja es pot consumir.

RECOMANACIONS:

Com més temps passi dins de l’ampolla més bo estarà, jo en preparo  cada vegada 3 o 4 ampolles, i així en puc guardar algunes perquè tinguin 2 o 3 anys, i val la pena.

Comentaris

Les més populars