LICOR DE FULLES DE CIRERER
LICOR DE FULLES DE CIRERER
Si teniu a prop
un cirerer, val la pena que aprofiteu les fulles per a fer aquest delicat
licor.
INGREDIENTS:
- 50 fulles de cirerer, recollides després de fer
la collita de cireres, ja madures
- 1
ampolla de 750 cc d’un bon vi negre
- 600
cc. d’aiguardent d’orujo de 40º
- 600
cc. de sucre
ELABORACIÓ:
Renteu, eixugueu
les fulles i poseu-les en un pot prèviament esterilitzat. Cobriu-les amb el vi,
tapeu el pot i deixeu-ho macerar 15 dies en un lloc fresc i fosc (no en una
nevera).
Passat aquest
temps, coleu el vi amb una gassa i poseu-ho en un recipient d’acer inoxidable,
incorporeu-hi el sucre i escalfeu-ho a foc lent fins que el sucre estigui
diluït. Traieu-ho del foc i deixeu-ho refredar. Un cop estigui fred afegiu-hi
l’aiguardent, poseu-ho en ampolles ben tapades i deixeu-ho reposar com a mínim
un any, després ja es pot consumir.
RECOMANACIONS:
Com més temps
passi dins de l’ampolla més bo estarà, jo en preparo cada vegada 3 o 4 ampolles, i així en puc
guardar algunes perquè tinguin 2 o 3 anys, i val la pena.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada