CALAMARS FARCITS


CALAMARS FARCITS



Un mar i muntanya molt lligat a la tradició culinària catalana

INGREDIENTS:

  •   1 Kg. De calamar del 4
  •   300 gr. de carn picada de porc
  •   100 gr. de carn picada de vedella
  •   All i julivert
  •   2 cebes de figueres
  •   1 Tomàquet madur ratllat o triturat
  •   1 raig de vi ranci
  •   2 gots de fumet de peix
  •   100 gr. de pèsols
  •   Oli
  •   Sal i pebre

ELABORACIO:

Netegeu els calamars retirant i reservant les potes per al farciment.
En una cassola feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i reserveu-ho.
A la mateixa cassola fregiu les carns.  Quan estiguin a mitja cocció, afegiu-hi les potes dels calamars i un parell de minuts després dues cullerades de sofregit. Coeu-ho tot plegat. Quan estigui tot emulsionat afegiu-hi el vi ranci, i un cop estigui reduït i hagi perdut l’olor d’alcohol, tritureu-ho tot amb a l’ajut d’una màquina per a picar carn o amb una batedora mecànica, i deixeu que es refredi.
Ompliu els cossos dels calamars amb el farciment i tanqueu-los amb un escuradents, perquè no s’obrin. Poseu el sofregit de tomàquet i ceba restant a la mateixa cassola que fèieu servir, incorporeu-hi el fumet i deixeu que redueixi una mica.  Afegiu els calamars a la cassola i coeu-ho uns 10 minuts.  A mitja cocció afegiu-hi els pèsols. I ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

He fet servir calamars del núm. 4 però es pot fer amb qualsevol mida.  Si son calamars grans, els podeu tallat a llesques en el moment de servir-los.
Si la salsa queda molt clara sempre la podeu reduir més o engreixar-la amb una mica de farina de blat o de blat de moro.

Comentaris

Les més populars