CALAMARS FARCITS
CALAMARS FARCITS
Un
mar i muntanya molt lligat a la tradició culinària catalana
INGREDIENTS:
- 1 Kg. De calamar del 4
- 300 gr. de carn picada de porc
- 100 gr. de carn picada de vedella
- All i julivert
- 2 cebes de figueres
- 1 Tomàquet madur ratllat o triturat
- 1 raig de vi ranci
- 2 gots de fumet de peix
- 100 gr. de pèsols
- Oli
- Sal i pebre
ELABORACIO:
Netegeu
els calamars retirant i reservant les potes per al farciment.
En
una cassola feu un sofregit amb la ceba i el tomàquet i reserveu-ho.
A
la mateixa cassola fregiu les carns. Quan
estiguin a mitja cocció, afegiu-hi les potes dels calamars i un parell de
minuts després dues cullerades de sofregit. Coeu-ho tot plegat. Quan estigui
tot emulsionat afegiu-hi el vi ranci, i un cop estigui reduït i hagi perdut
l’olor d’alcohol, tritureu-ho tot amb a l’ajut d’una màquina per a picar carn o
amb una batedora mecànica, i deixeu que es refredi.
Ompliu
els cossos dels calamars amb el farciment i tanqueu-los amb un escuradents,
perquè no s’obrin. Poseu el sofregit de tomàquet i ceba restant a la mateixa
cassola que fèieu servir, incorporeu-hi el fumet i deixeu que redueixi una
mica. Afegiu els calamars a la cassola i
coeu-ho uns 10 minuts. A mitja cocció
afegiu-hi els pèsols. I ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
He
fet servir calamars del núm. 4 però es pot fer amb qualsevol mida. Si son calamars grans, els podeu tallat a
llesques en el moment de servir-los.
Si
la salsa queda molt clara sempre la podeu reduir més o engreixar-la amb una
mica de
farina de blat o de blat de moro.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada