ESCUDELLA AMB GALETS FARCITS
ESCUDELLA AMB GALETS FARCITS
INGREDIENTS:
ü 2 l. de brou casolà
ü 250 gr. de galetes grans per farcir
ü 250 gr. de carn picada barrejada de porc i vedella
ü 1 mica de pa ratllat
ü Sal i pebre.
ELABORACIÓ:
Prepareu la carn picada com si anéssiu a fer unes
pilotilles. Barregeu bé els ingredients, la carn, l’ou i el pa ratllat fins
tenir una consistència igual que per fer pilotilles. Amb l’ajut d’una mànega
pastissera o d’una cullereta, aneu omplint els galets, vigilant que quedin ben
plens i apretats fins el fons, i reserveu-los.
Poseu el brou al foc i, quan comenci a bullir,
incorporeu-hi els galets. Tapeu l’olla i feu-los bullir fins que la pasta sigui
cuita, depenent de la mida dels galets pot ésser prop de mitja hora.
Rectifiqueu, si cal, de sal i pebre, i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Vigileu que el foc no vagi molt fort, doncs podria fer
que el farcit sortís del galet.
Si voleu tenir l’escudella preparada amb temps, traieu
els galets un cop cuits, del brou i guardeu-los tapats i en el moment de
servir-los torneu a posar-los dins del brou i escalfeu-ho tot plegat.
Calculeu uns
8 galets per persona depenent de la mida
Si farciu molts galets els podeu congelar un cop farcits
i coure’ls en un altre moment.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada