ESCUDELLA AMB GALETS FARCITS

 

ESCUDELLA AMB GALETS FARCITS

 Malgrat sigui un plat associat al Nadal, és un plat sempre ben rebut a les nostres taules

INGREDIENTS:

ü  2 l. de brou casolà

ü  250 gr. de galetes grans per farcir

ü  250 gr. de carn picada barrejada de porc i vedella

ü  1 mica de pa ratllat

ü  Sal i pebre.

ELABORACIÓ:

Prepareu la carn picada com si anéssiu a fer unes pilotilles. Barregeu bé els ingredients, la carn, l’ou i el pa ratllat fins tenir una consistència igual que per fer pilotilles. Amb l’ajut d’una mànega pastissera o d’una cullereta, aneu omplint els galets, vigilant que quedin ben plens i apretats fins el fons, i reserveu-los.

Poseu el brou al foc i, quan comenci a bullir, incorporeu-hi els galets. Tapeu l’olla i feu-los bullir fins que la pasta sigui cuita, depenent de la mida dels galets pot ésser prop de mitja hora. Rectifiqueu, si cal, de sal i pebre, i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Vigileu que el foc no vagi molt fort, doncs podria fer que el farcit sortís del galet. 

Si voleu tenir l’escudella preparada amb temps, traieu els galets un cop cuits, del brou i guardeu-los tapats i en el moment de servir-los torneu a posar-los dins del brou i escalfeu-ho tot plegat.   

Calculeu  uns 8  galets per persona depenent de la mida

Si farciu molts galets els podeu congelar un cop farcits i coure’ls en un altre moment.

Comentaris

Les més populars