FIDEUS DE CARNAVAL
FIDEUS DE CARNAVAL
El carnaval, com totes les festes catalanes, està vinculat a diferents aliments, i la botifarra d’ou i la galta de porc, seran uns meravellosos ingredients per a fer aquests fideus a la cassola.INGREDIENTS:
- 400
gr.de fideus del núm. 4
- 1
pebrot verd italià
- ½ pebrot vermell
- 1
ceba de figueres
- La
polpa d’1 tomàquet
- 1
culleradeta de polpa de nyora
- 1
copa de vi ranci
- Un
grapat de trompetes de la mort deshidratades
- 200
gr. de botifarra d’ou
- 200
gr. de botifarra negra
- 200
gr. de botifarra crua
- 1
galta de porc desossada
- 1,250
l. de brou vegetal
- Cibulet
picat
- Oli,
Sal, Pebre vermell i pebre negre
ELABORACIÓ:
Poseu
a rehidratar els bolets amb aigua tèbia, fins que estiguin tous. Escorreu-los ,
reserveu-los i barregeu l’aigua dels bolets amb el brou. En una cassola,
marqueu una mica les botifarres d’ou i negra tallades a llesques, i reserveu-les.
Amb el mateix oli, fregiu la galta de poc i la botifarra crua, també tallades a
trossos i, quan estigui cuit, reserveu-ho. Talleu els pebrots i la ceba a daus
petits i amb el mateix oli de coure la carn, coeu-ho fins que estiguin tous. Afegiu-hi
el tomàquet i continueu la cocció fins que veieu que té textura de melmelada,
incorporeu-hi la polpa de nyora i integreu-ho tot. Poseu-hi després les
trompetes de la mort i els talls de
galta i botifarra crua. Remeneu-ho tot una mica i afegiu-hi el vi ranci.
Quan
el vi hagi reduït i no faci olor d’alcohol, tireu-hi els fideus, marqueu-los
una mica i afegiu-hi el brou calent. Quan porti cinc minuts coent, escampeu al
damunt els talls de botifarra d’ou i negra i continueu l
a cocció 5 minuts més.
Retireu la cassola del foc, empolsineu al damunt el cibulet picat, tapeu la
cassola amb un drap, deixeu-ho reposar uns cinc minuts més i ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Si
és temporada de bolets, podeu fer-ho amb bolets frescos. Fregiu-los una mica
abans d’incorporar-los a la cassola.
No
cal que siguin trompetes, també es pot fer amb ceps o amb una barreja.
En
el moment de servir, podeu acompanyar el plat amb una mica de formatge ratllat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada