FIDEUS DE CARNAVAL

 

FIDEUS DE CARNAVAL

El carnaval, com totes les festes catalanes, està vinculat a diferents aliments, i la botifarra d’ou i la galta de porc, seran uns meravellosos ingredients per a fer aquests fideus a la cassola.

INGREDIENTS:

  •   400 gr.de fideus del núm. 4
  •   1 pebrot verd italià
  •   ½  pebrot vermell
  •   1 ceba de figueres
  •   La polpa d’1 tomàquet
  •   1 culleradeta de polpa de nyora
  •   1 copa de vi ranci
  •   Un grapat de trompetes de la mort deshidratades
  •   200 gr. de botifarra d’ou
  •   200 gr. de botifarra negra
  •   200 gr. de botifarra crua
  •   1 galta de porc desossada
  •   1,250 l. de brou vegetal
  •   Cibulet picat
  •   Oli, Sal, Pebre vermell i pebre negre

ELABORACIÓ:

Poseu a rehidratar els bolets amb aigua tèbia, fins que estiguin tous. Escorreu-los , reserveu-los i barregeu l’aigua dels bolets amb el brou. En una cassola, marqueu una mica les botifarres d’ou i negra tallades a llesques, i reserveu-les. Amb el mateix oli, fregiu la galta de poc i la botifarra crua, també tallades a trossos i, quan estigui cuit, reserveu-ho. Talleu els pebrots i la ceba a daus petits i amb el mateix oli de coure la carn, coeu-ho fins que estiguin tous. Afegiu-hi el tomàquet i continueu la cocció fins que veieu que té textura de melmelada, incorporeu-hi la polpa de nyora i integreu-ho tot. Poseu-hi després les trompetes de la mort  i els talls de galta i botifarra crua. Remeneu-ho tot una mica i afegiu-hi el vi ranci. 

Quan el vi hagi reduït i no faci olor d’alcohol, tireu-hi els fideus, marqueu-los una mica i afegiu-hi el brou calent. Quan porti cinc minuts coent, escampeu al damunt els talls de botifarra d’ou i negra i continueu l
a cocció 5 minuts més. Retireu la cassola del foc, empolsineu al damunt el cibulet picat, tapeu la cassola amb un drap, deixeu-ho reposar uns cinc minuts més i ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Si és temporada de bolets, podeu fer-ho amb bolets frescos. Fregiu-los una mica abans d’incorporar-los a la cassola.

No cal que siguin trompetes, també es pot fer amb ceps o amb una barreja.

En el moment de servir, podeu acompanyar el plat amb una mica de formatge ratllat.

   

 

Comentaris

Les més populars