OUS A LA MARINERA
OUS A LA MARINERA
Una
autèntica delícia, de fàcil elaboració i que sempre us farà quedar molt bé.
INGREDIENTS:
- 8
ous
- 500
gr. de rap
- 20
cues de gambes pelades
- 20
cloïsses
- 1
manat d’alls tendres
- Oli,
sal i pebre
- 10
cullerades de beixamel
Per a la beixamel:
- 50
gr. de mantega
- 25
gr. de farina (1 cullerada)
- 200
ml. de fumet
- 300
ml. de llet
- 1
culleradeta de pebre vermell
- 1
polsim de nou moscada
- 1
polsim de pebre blanc molt
- 1
cullerada de formatge serrat d’ovella sec, ratllat
- Sal
ELABORACIÓ:
Primer feu la beixamel
En un pot desfeu la mantega i incorporeu-hi la
farina, el pebre vermell, la nou moscada i el pebre blanc, tot remenant, i
coeu-ho uns dos minuts. Després afegiu-hi la llet, que tindreu bullint. Coeu-ho
tot plegat, sense parar de remenar, fins que tingui la consistència de
beixamel, retireu el pot del foc i afegiu el formatge rallat tot remenant, rectifiqueu
de sal i reserveu.
Ara aneu pel plat:
Prepareu
el rap: separeu les espines i talleu la carn a daus d’uns 2 dits per banda,
salpebreu-los i reserveu-los. Netegeu els alls tendres i talleu-los a rodelles
petites. Netegeu, si cal, les cloïsses. En una cassola amb un bon raig d’oli,
marqueu els daus de rap. Quan estiguin daurats afegiu-hi els alls tendres. Fregiu-ho
uns minuts tot plegat i quan veieu que
els alls estan cuits, afegiu-hi les gambes i les cloïsses. Quan les cloïsses
estiguin obertes retireu la cassola del foc. Poseu el ous al damunt,
sa
lpebreu-los, i tapeu-los amb un parell de cullerades per ou, de la beixamel
que teníeu reservada. Coeu-ho al forn a 180º durant uns 10/15 minuts (fins que
la clara estigui cuita). I Ja es pot servir.
RECOMANACIONS:
Un
cop tingueu el rap, els alls tendres, les gambes i les cloïsses cuits, ho podeu
repartir en cassoles individuals de fang. Després poseu-hi el ous i la beixamel.
Sempre és més fàcil per a repartir.
Si
acabeu el plat amb una branca de julivert o una mica de julivert tallat petit i
escampat al damunt, no sols dona color sinó que també dona frescor.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada