OUS A LA MARINERA

 OUS A LA MARINERA

 

Una autèntica delícia, de fàcil elaboració i que sempre us farà quedar molt bé.

INGREDIENTS:

  •   8 ous
  •   500 gr. de rap
  •   20 cues de gambes pelades
  •   20 cloïsses
  •   1 manat d’alls tendres
  •   Oli, sal i pebre
  •   10 cullerades de beixamel

Per a la beixamel:

  •   50 gr. de mantega
  •   25 gr. de farina (1 cullerada)
  •   200 ml. de fumet
  •   300 ml. de llet
  •   1 culleradeta de pebre vermell
  •   1 polsim de nou moscada
  •   1 polsim de pebre blanc molt
  •   1 cullerada de formatge serrat d’ovella sec, ratllat
  •   Sal

ELABORACIÓ:

Primer feu la beixamel

En un pot desfeu la mantega i incorporeu-hi la farina, el pebre vermell, la nou moscada i el pebre blanc, tot remenant, i coeu-ho uns dos minuts. Després afegiu-hi la llet, que tindreu bullint. Coeu-ho tot plegat, sense parar de remenar, fins que tingui la consistència de beixamel, retireu el pot del foc i afegiu el formatge rallat tot remenant, rectifiqueu de sal i reserveu.

Ara aneu pel plat:

Prepareu el rap: separeu les espines i talleu la carn a daus d’uns 2 dits per banda, salpebreu-los i reserveu-los. Netegeu els alls tendres i talleu-los a rodelles petites. Netegeu, si cal, les cloïsses. En una cassola amb un bon raig d’oli, marqueu els daus de rap. Quan estiguin daurats afegiu-hi els alls tendres. Fregiu-ho uns  minuts tot plegat i quan veieu que els alls estan cuits, afegiu-hi les gambes i les cloïsses. Quan les cloïsses estiguin obertes retireu la cassola del foc. Poseu el ous al damunt, sa
lpebreu-los, i tapeu-los amb un parell de cullerades per ou, de la beixamel que teníeu reservada. Coeu-ho al forn a 180º durant uns 10/15 minuts (fins que la clara estigui cuita). I Ja es pot servir.

RECOMANACIONS:

Un cop tingueu el rap, els alls tendres, les gambes i les cloïsses cuits, ho podeu repartir en cassoles individuals de fang. Després poseu-hi el ous i la beixamel. Sempre és més fàcil per a repartir.

Si acabeu el plat amb una branca de julivert o una mica de julivert tallat petit i escampat al damunt, no sols dona color sinó que també dona frescor.

 

 

 

 

Comentaris

Les més populars