QUATRE ELABORACIONS D’OSTRES

 

QUATRE ELABORACIONS D’OSTRES 



Quatre receptes diferents amb ostres, de fàcil elaboració, per si voleu sorprendre als vostres comensals algun dia de festa.

OSTRES AMB CAVIAR

Ingredients:

  •   ½ dotzena d’ostres
  •   Caviar de salmó
  •   Caviar negre
  •   Salsa “perrins”
  •   Pebre negre molt

Obriu les ostres i llenceu l’aigua sobrant, col·loqueu al damunt de cada ostra una culleradeta de cada caviar, unes gotetes de salsa i una mica de pebre, i serviu-les. 

 

OSTRES AMB ESCABETX

Ingredients:

  •   ½ dotzena d’ostres
  •   1 gra d’all
  •   ½ ceba de figueres
  •   1 pastanaga petita
  •   1 fulla de llorer
  •   1 branca de farigola
  •   1 copa de vi blanc
  •   1 got d’oli de gira-sol

Obriu les ostres i reserveu les valves. Poseu tots els ingredients menys la carn de les ostres en una cassola i, quan faci el primer bull, traieu-ho del foc. Incorporeu la carn de les ostres i deixeu-ho refredar un parell d’hores. En el moment de servir, ho podem posar dins de les valves que havíem reservat.

La carn amb l’escabetx es pot guardar a la nevera un parell de dies.

OSTRES AL FORN

Ingredients:

  •   ½ dotzena d’ostres
  •   1 llima
  •   Mantega
  •   Pebre vermell
  •   Sal
  •   Pa ratllat amb all i julivert

Obriu les ostres i llenceu l’aigua sobrant. Col·loqueu les ostres en una safata de forn i poseu al damunt tots els ingredients tenint cura de que el pa ratlla sigui a sobre de tot.  Coeu-les al forn a 180º  uns 8 minuts, i acabeu amb el grill per daurar el pa ratllat. Serviu-les calentes.

 

OSTRES A LA BARBACOA

Ingredients:

  •   ½ dotzena d’ostres
  •   Salsa perrins
  •   Ratlladura de pell de llima
  •   Oli d’oliva

Obriu les ostres i llenceu l’aigua sobrant. Poseu-les damunt d’una graella, amb les brases ja al punt de cocció, durant uns 3 o 4 minuts. Traieu-les del foc, afegiu-hi unes gotes d’oli, de salsa perrins i empolsineu-les amb la ratlladura de llima. Serviu-les al moment.

 
RECOMANACIONS:

Malgrat aquestes recomanacions i d’altres, les ostres acabades d’obrir amb un raig de suc de llima o de llimona damunt, son un autèntic plaer per els amants dels sabors marins

Comentaris

Les més populars