QUATRE ELABORACIONS D’OSTRES
QUATRE ELABORACIONS D’OSTRES
Quatre receptes diferents amb ostres, de fàcil elaboració,
per si voleu sorprendre als vostres comensals algun dia de festa.
OSTRES AMB CAVIAR
Ingredients:
- ½ dotzena d’ostres
- Caviar de salmó
- Caviar negre
- Salsa “perrins”
- Pebre negre molt
Obriu les ostres i llenceu l’aigua sobrant, col·loqueu al
damunt de cada ostra una culleradeta de cada caviar, unes gotetes de salsa i
una mica de pebre, i serviu-les.
OSTRES AMB ESCABETX
Ingredients:
- ½ dotzena d’ostres
- 1 gra d’all
- ½ ceba de figueres
- 1 pastanaga petita
- 1 fulla de llorer
- 1 branca de farigola
- 1 copa de vi blanc
- 1 got d’oli de gira-sol
Obriu les ostres i reserveu les valves. Poseu tots els
ingredients menys la carn de les ostres en una cassola i, quan faci el primer
bull, traieu-ho del foc. Incorporeu la carn de les ostres i deixeu-ho refredar
un parell d’hores. En el moment de servir, ho podem posar dins de les valves
que havíem reservat.
La carn amb l’escabetx es pot guardar a la nevera un
parell de dies.
OSTRES AL FORN
Ingredients:
- ½ dotzena d’ostres
- 1 llima
- Mantega
- Pebre vermell
- Sal
- Pa ratllat amb all i julivert
Obriu les ostres i llenceu l’aigua sobrant. Col·loqueu
les ostres en una safata de forn i poseu al damunt tots els ingredients tenint
cura de que el pa ratlla sigui a sobre de tot.
Coeu-les al forn a 180º uns 8
minuts, i acabeu amb el grill per daurar el pa ratllat. Serviu-les calentes.
OSTRES A LA BARBACOA
Ingredients:
- ½ dotzena d’ostres
- Salsa perrins
- Ratlladura de pell de llima
- Oli d’oliva
Obriu les ostres i llenceu l’aigua sobrant. Poseu-les
damunt d’una graella, amb les brases ja al punt de cocció, durant uns 3 o 4
minuts. Traieu-les del foc, afegiu-hi unes gotes d’oli, de salsa perrins i
empolsineu-les amb la ratlladura de llima. Serviu-les al moment.
RECOMANACIONS:
Malgrat aquestes recomanacions i d’altres, les ostres
acabades d’obrir amb un raig de suc de llima o de llimona damunt, son un
autèntic plaer per els amants dels sabors marins
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada