ESCUDELLA RÀPIDA

 ESCUDELLA RÀPIDA


Una tècnica que ens permetrà reduir el temps d’elaboració d’un plat imprescindible a les nostres taules.

INGREDIENTS:

  •   2 l. de brou
  •   2 patates
  •   1 ceba de figueres mitjana
  •   4 pastanagues
  •   150 gr. de cigrons cuits
  •   dues fulles de bledes
  •   dues pilotes de carn mitjanes
  •   1 pam de botifarra blanca
  •   1 pam de botifarra negre
  •   2 aletes de pollastre
  •   2 ½ peus de porc cuits
  •   150 gr. de galets
  •   farina
  •   Oli d’oliva, sal

 

ELABORACIÓ:

Peleu i talleu la ceba a trossos. Feu el mateix amb les patates i la pastanaga. Poseu un bon raig d’oli en una olla i fregiu la ceba. Quan estigui transparent afegiu-hi les patates, la pastanaga, les bledes i els cigrons. Coeu-ho un parell de minuts i afegiu-hi el brou.  Enfarineu les pilotes i incorporeu-les a l’olla. Talleu els peus de porc en dues parts cada mig peu i incorporeu-lo també a l’olla. Feu el mateix amb les aletes. Coeu-ho tot plegat 5 minuts i afegiu-hi la botifarra blanca. Continueu la cocció 20 minuts més remenant de tant en tant. Ara incorporeu la botifarra negra i continueu la cocció 5 minuts més, rectifiqueu de sal.

Retireu l’olla del foc i amb un colador, retireu els ingredient del brou.

Torneu a fer-ho bullir, afegiu-hi els galets i coeu-los segon la mida i les instruccions del fabricant. Podeu servir en una safata la verdura i la carn d’olla, i apart, en una sopera, l’escudella.

 

RECOMANACIONS:

Evidentment si aconseguim aquesta reducció de temps d’elaboració, és perquè fem servir un brou fet i uns cigrons ja cuits.

Com més bo sigui el brou, millor ens quedarà l’escudella.

La recepta tradicional també es fa amb arròs i fideus. Si el voleu fer així, afegiu-hi un grapat d’arròs i 150 gr. de fideus del núm. 4 quan faltin 15 minuts per retirar l’olla del foc.

 No caldrà que coleu el brou ni coeu apart la pasta.  

Comentaris

Les més populars