ESCUDELLA RÀPIDA
ESCUDELLA RÀPIDA
Una
tècnica que ens permetrà reduir el temps d’elaboració d’un plat imprescindible
a les nostres taules.
INGREDIENTS:
- 2
l. de brou
- 2
patates
- 1
ceba de figueres mitjana
- 4
pastanagues
- 150
gr. de cigrons cuits
- dues
fulles de bledes
- dues
pilotes de carn mitjanes
- 1
pam de botifarra blanca
- 1
pam de botifarra negre
- 2
aletes de pollastre
- 2
½ peus de porc cuits
- 150
gr. de galets
- farina
- Oli
d’oliva, sal
ELABORACIÓ:
Peleu
i talleu la ceba a trossos. Feu el mateix amb les patates i la pastanaga. Poseu
un bon raig d’oli en una olla i fregiu la ceba. Quan estigui transparent afegiu-hi
les patates, la pastanaga, les bledes i els cigrons. Coeu-ho un parell de
minuts i afegiu-hi el brou. Enfarineu
les pilotes i incorporeu-les a l’olla. Talleu els peus de porc en dues parts
cada mig peu i incorporeu-lo també a l’olla. Feu el mateix amb les aletes.
Coeu-ho tot plegat 5 minuts i afegiu-hi la botifarra blanca. Continueu la
cocció 20 minuts més remenant de tant en tant. Ara incorporeu la botifarra
negra i continueu la cocció 5 minuts més, rectifiqueu de sal.
Retireu
l’olla del foc i amb un colador, retireu els ingredient del brou.
Torneu
a fer-ho bullir, afegiu-hi els galets i coeu-los segon la mida i les
instruccions del fabricant. Podeu servir en una safata la verdura i la carn
d’olla, i apart, en una sopera, l’escudella.
RECOMANACIONS:
Evidentment
si aconseguim aquesta reducció de temps d’elaboració, és perquè fem servir un
brou fet i uns cigrons ja cuits.
Com
més bo sigui el brou, millor ens quedarà l’escudella.
La
recepta tradicional també es fa amb arròs i fideus. Si el voleu fer així,
afegiu-hi un grapat d’arròs i 150 gr. de fideus del núm. 4 quan faltin 15
minuts per retirar l’olla del foc.
No caldrà que coleu el brou ni coeu apart la
pasta.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada