CANELONS DE BACALLÀ AMB ESPINACS
CANELONS DE BACALLÀ AMB ESPINACS
INGREDIENTS:
ü 12 plaques de canelons
ü 500 gr. de bacallà esqueixat i dessalat
ü 150 gr. d’espinacs
ü 1 cullerada de pinyons torrats
ü 1 cullerada de panses
ü ½ l. de llet
ü 25 gr. de mantega
ü 25 gr. de farina
ü 1 pot petit de pebrots “del piquillo”
ü 3 cullerades de sofregit de tomaquet
ü Sal, pebre
ü Formatge per gratinar
ELABORACIÓ:
Per començar bulliu els canelons amb abundant aigua
bullint i sal, després refredeu-los i reserveu-los.
Després feu una beixamel desfent la mantega i incorporant
la farina, remenant fins fer una massa homogènia. Afegiu la llet bullint i
remeneu enèrgicament perquè no quedin grumolls, ajusteu de sal i pebre i
reserveu.
Per fer el farcit, bulliu els espinacs amb aigua i sal
escorreu-los i reserveu-los. Poseu una cullerada de beixamel a una cassola,
incorporeu els espinacs, i després el bacallà , coeu-ho tot plegat uns dos o
tres minut i després passeu-ho per una picadora, ajusteu la sal i el pebre i al
final afegiu els pinyons i les panses.
Per acabar fareu la salsa
Agafeu la resta de la beixamel i incorporeu el tomàquet
fregit i els pebrots del “piquillo” i amb l’ajut d’una batedora feu una salsa
homogènia.
Ja podeu muntar el plat.
Formareu canelons amb les plaques i el farcit, els aneu
posant damunt d’una safata per el forn, fregada amb una mica de mantega.
Després ho cobriu tot amb la salsa de “piquillos” i per acabar amb el formatge
per gratinar.
Un cop estiguin daurats ja es poden menjar.
RECOMANCIONS:
Si el farcit os queda molt clar poseu-lo damunt d’un
colador per treure el màxim de liquid , abans de picar-ho.
Per espessí al nostre gust la salsa sols cal posar-la al
foc una estona mes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada