CANELONS DE BACALLÀ AMB ESPINACS


CANELONS DE BACALLÀ AMB ESPINACS



 Donem un toc divertit a un plat tant català com els canelons. Sols es qüestió de jugar amb els farcits i les salses. Ànim.

INGREDIENTS:

ü  12 plaques de canelons
ü  500 gr. de bacallà esqueixat i dessalat
ü  150 gr. d’espinacs
ü  1 cullerada de pinyons torrats
ü  1 cullerada de panses
ü  ½ l. de llet
ü  25 gr. de mantega
ü  25 gr. de farina
ü  1 pot petit de pebrots “del piquillo”
ü  3 cullerades de sofregit de tomaquet
ü  Sal, pebre
ü  Formatge per gratinar

 ELABORACIÓ:


Per començar bulliu els canelons amb abundant aigua bullint i sal, després refredeu-los i reserveu-los.
Després feu una beixamel desfent la mantega i incorporant la farina, remenant fins fer una massa homogènia. Afegiu la llet bullint i remeneu enèrgicament perquè no quedin grumolls, ajusteu de sal i pebre i reserveu.
Per fer el farcit, bulliu els espinacs amb aigua i sal escorreu-los i reserveu-los. Poseu una cullerada de beixamel a una cassola, incorporeu els espinacs, i després el bacallà , coeu-ho tot plegat uns dos o tres minut i després passeu-ho per una picadora, ajusteu la sal i el pebre i al final afegiu els pinyons i les panses.
Per acabar fareu la salsa
Agafeu la resta de la beixamel i incorporeu el tomàquet fregit i els pebrots del “piquillo” i amb l’ajut d’una batedora feu una salsa homogènia.
Ja podeu muntar el plat.
Formareu canelons amb les plaques i el farcit, els aneu posant damunt d’una safata per el forn, fregada amb una mica de mantega. Després ho cobriu tot amb la salsa de “piquillos” i per acabar amb el formatge per gratinar.
Un cop estiguin daurats ja es poden menjar.

RECOMANCIONS:


Si el farcit os queda molt clar poseu-lo damunt d’un colador per treure el màxim de liquid , abans de picar-ho.
Per espessí al nostre gust la salsa sols cal posar-la al foc una estona mes.



Comentaris

Les més populars