CARPACCIO DE GAMBES
CARPACCIO DE GAMBES
Per
començar la temporada he triat un plat de luxe.
Malgrat la fàcil elaboració, sens dubte quedareu com a grans cuiners, i
a més és deliciós.
INGREDIENTS:
ü 12
gambes
ü un
got d’oli d’oliva del 0.4
ü un
paquetet de safrà
ü dos
grans d’all
ü una
mica de mantega
ü una
mica de sal gruixuda
ü una
copeta de conyac
ü paper
de forn.
ELABORACIÓ:
Per
començar, pelarem les gambes i reservarem els caps, després les netejarem traient-les-hi
el budell, i les tallarem en dues
meitats de llarg. Les col·locarem damunt
d’un tros de paper de forn i posarem un altre tros de paper al damunt.
Amb
l’ajut d’un corró les anirem aixafant fins aconseguir una làmina homogènia
d’uns dos mil·límetres de gruix, sense retirar el paper ho posarem al
congelador perquè agafi consistència.
Mentre
es congelen les gambes, posarem una mica de mantega a una paella i fregirem els
caps de les gambes. Quan estiguin cuits els flamejarem amb el conyac i els
passarem per un colador fi per treure tot el suc possible y reservarem aquest
suc.
En un
pot posarem l’oli en fred, els alls laminats, el safrà i el suc dels caps de
gambes. Ho posarem a foc molt baix i
quan els alls agafin color ho retirarem i ho deixarem refredar.
Sols
ens falta muntar el plat.
Traurem
el paper d’una banda de les gambes i ho posarem damunt del plat per la part que
li hem tret el paper, sense que es descongeli.
Seguidament traurem amb molta cura el paper del damunt, ho deixarem
descongelar a temperatura ambient dos o tres minuts i finalment ho amanirem amb
l’oli que hem preparat abans i li posarem una mica de sal gruixuda. I ja es pot menjar.
Podem
fer servir l’all de l’oli per guarnir el plat, i també hi podem afegir un cordó
de vinagre de mòdena.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada