CARPACCIO DE GAMBES


CARPACCIO DE GAMBES

 
Per començar la temporada he triat un plat de luxe.  Malgrat la fàcil elaboració, sens dubte quedareu com a grans cuiners, i a més és deliciós.

 INGREDIENTS:

ü  12 gambes
ü  un got d’oli d’oliva del 0.4
ü  un paquetet de safrà
ü  dos grans d’all
ü  una mica de mantega
ü  una mica de sal gruixuda
ü  una copeta de conyac
ü  paper de forn.

ELABORACIÓ:

Per començar, pelarem les gambes i reservarem els caps, després les netejarem traient-les-hi el budell,  i les tallarem en dues meitats de llarg.  Les col·locarem damunt d’un tros de paper de forn i posarem un altre tros de paper al damunt.
Amb l’ajut d’un corró les anirem aixafant fins aconseguir una làmina homogènia d’uns dos mil·límetres de gruix, sense retirar el paper ho posarem al congelador perquè agafi consistència.
Mentre es congelen les gambes, posarem una mica de mantega a una paella i fregirem els caps de les gambes. Quan estiguin cuits els flamejarem amb el conyac i els passarem per un colador fi per treure tot el suc possible y reservarem aquest suc.
En un pot posarem l’oli en fred, els alls laminats, el safrà i el suc dels caps de gambes. Ho posarem a foc molt baix  i quan els alls agafin color ho retirarem i ho deixarem refredar.
Sols ens falta muntar el plat.
Traurem el paper d’una banda de les gambes i ho posarem damunt del plat per la part que li hem tret el paper, sense que es descongeli.  Seguidament traurem amb molta cura el paper del damunt, ho deixarem descongelar a temperatura ambient dos o tres minuts i finalment ho amanirem amb l’oli que hem preparat abans i li posarem una mica de sal gruixuda.  I ja es pot menjar.


Podem fer servir l’all de l’oli per guarnir el plat, i també hi podem afegir un cordó de vinagre de mòdena.




Comentaris

Les més populars