VENTRESCA DE BACALLÀ A LA LLAUNA AMB CREMA DE MONGETES.
VENTRESCA DE BACALLÀ A LA LLAUNA AMB CREMA DE MONGETES.
No
podem deixar passar la quaresma sense una recepta de bacallà. Avui perfeccionarem una recepta tradicional.
INGREDIENTS:
ü
4 ventresques de bacallà
ü
800 gr. de mongetes ja cuites
ü
Pebre vermell dolç
ü
All, julivert
ü
Sal i oli d’oliva
ü
Mantega
ü
Crema de llet
ELABORACIÓ:
Per
començar, prepareu la crema de mongetes:
escorreu les mongetes, tritureu-les i passeu-les per un colador xinès
perquè quedi una crema ben fina.
Incorporeu-hi la crema de llet fins tenir la textura desitjada. Reserveu-la.
Enfarineu
el bacallà i fregiu-lo anant amb cura que us quedi massa cuit. Reserveu-lo calent.
Per
acabar, farem la salsa a la llauna.
Lamineu els grans d’all, piqueu les fulles de julivert ben petites, poseu
200 cl. d’oli d’oliva a escalfar. Quan
veieu que comença a treure fum, retireu-lo del foc i tireu-hi l’all, el
julivert i una cullerada sopera de pebre vermell.
Per
muntar el plat: escalfeu la crema de
mongetes, i quan la tingueu calenta, afegiu-hi una nou de mantega i remeneu
fins que quedi incorporada. Poseu-la a
la base del plat. Al damunt, la
ventresca de bacallà, i per acabar, regueu la ventresca amb la salsa a la llauna.
RECOMANACIONS:
És
important que el procés de fer la salsa i incorporar-la al plat sigui ràpid,
perquè no es cremi gaire el pebre, l’all i el julivert. Per això és recomanable fer-la just en el
moment de muntar el plat.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada