VENTRESCA DE BACALLÀ A LA LLAUNA AMB CREMA DE MONGETES.


VENTRESCA DE BACALLÀ A LA LLAUNA AMB CREMA DE MONGETES.



  
No podem deixar passar la quaresma sense una recepta de bacallà.  Avui perfeccionarem una recepta tradicional.

INGREDIENTS:

ü  4 ventresques de bacallà
ü  800 gr. de mongetes ja cuites
ü  Pebre vermell dolç
ü  All, julivert
ü  Sal i oli d’oliva
ü  Mantega
ü  Crema de llet

ELABORACIÓ:

Per començar, prepareu la crema de mongetes:  escorreu les mongetes, tritureu-les i passeu-les per un colador xinès perquè quedi una crema ben fina.  Incorporeu-hi la crema de llet fins tenir la textura desitjada.  Reserveu-la.
Enfarineu el bacallà i fregiu-lo anant amb cura que us quedi massa cuit.  Reserveu-lo calent.
Per acabar, farem la salsa a la llauna.  Lamineu els grans d’all, piqueu les fulles de julivert ben petites, poseu 200 cl. d’oli d’oliva a escalfar.  Quan veieu que comença a treure fum, retireu-lo del foc i tireu-hi l’all, el julivert i una cullerada sopera de pebre vermell.
Per muntar el plat:  escalfeu la crema de mongetes, i quan la tingueu calenta, afegiu-hi una nou de mantega i remeneu fins que quedi incorporada.  Poseu-la a la base del plat.  Al damunt, la ventresca de bacallà, i per acabar, regueu la ventresca amb la salsa a la llauna.

RECOMANACIONS:

És important que el procés de fer la salsa i incorporar-la al plat sigui ràpid, perquè no es cremi gaire el pebre, l’all i el julivert.  Per això és recomanable fer-la just en el moment de muntar el plat.

Comentaris

Les més populars