MONA DE PASQUA
MONA DE PASQUA
Sens dubte, un símbol de la pastisseria tradicional catalana.
INGREDIENTS
Per a la tortada:
ü 1 Iogur de llimona
ü 3 ous
ü 1 sobre de llevat
ü Sucre per omplir dos iogurts
ü Oli d’oliva per omplir un iogurt
ü Farina per omplir tres iogurts
Per a l’acabat:
ü Farcit de xocolata
ü Mantega dolça
ü Iema cremada
ü Ous de xocolata
ü Palet d’ametlla
ELABORACIÓ:
Abans de res feu la tortada: poseu en un bol la farina barrejada amb el
iogurt, el llevat, els ous, l’oli i remeneu fins tenir una crema homogènia i
sense grumolls. Prepareu un motlle que
pugui anar al forn, suqueu-lo amb mantega i empolsineu-ho amb farina. Tireu-hi la crema i coeu-ho al forn
pre-escalfat a 180º fins que estigui cuit (aproximadament uns 45 minuts). Traieu-lo del forn, i quan sigui fred el
podeu desemmotllar.
Prepareu les diferents parts de la decoració:
Farcit de xocolata:
poseu 200 cc de crema de llet i 25 gr. de sucre en un pot al foc. Quan sigui calent, traieu-ho del foc i
afegiu-hi 150 grs. de cobertura de xocolata i 25 gr. de mantega. Remeneu fins tenir una crema uniforme i
deixeu-ho refredar.
Mantega dolça:
prepareu un almívar a punt de fil amb 50 gr. de sucre. Barregeu-lo amb 200 gr. de mantega, tot
remenant fins que estigui tot uniforme i deixeu-ho refredar.
Iema: feu un
almívar a punt de fil amb 100 gr. de sucre.
Barregeu-lo amb 3 rovells d’ou, tot remenant fins tenir una textura
uniforme i deixeu-ho refredar.
Per muntar la mona:
Partiu la tortada per la meitat, de manera que us
quedin dues circumferències més o menys iguals.
Unteu-hi el preparat de xocolata per farcir, i un cop estigui ple,
torneu a posar-hi la tapa a sobre.
Pinteu tot el volt del pastís amb la mantega dolça i enganxeu a tot el
vol el palet d’ametlla. Reserveu una
mica de mantega per l’acabat final. Escampeu
la iema al damunt del pastís.
Empolsineu-lo amb una mica de sucre i cremeu-ho com si fos crema
catalana cremada. Un cop estigui ben
freda la crema cremada, amb l’ajut d’una mànega, podeu decorar amb flors de
mantega segons el vostre gust. Acabeu la
decoració tradicional col·locant ous de xocolata, figuretes, plomes, o el que
us vingui de gust.
Les figures de xocolata les podeu fer vosaltres o
comprar-les fetes, depenent de la vostra habilitat amb la xocolata.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada