MONA DE PASQUA


MONA DE PASQUA


Sens dubte, un símbol de la pastisseria tradicional catalana.

INGREDIENTS

Per a la tortada:

ü  1 Iogur de llimona
ü  3 ous
ü  1 sobre de llevat
ü  Sucre per omplir dos iogurts
ü  Oli d’oliva per omplir un iogurt
ü  Farina per omplir tres iogurts

Per a l’acabat:

ü  Farcit de xocolata
ü  Mantega dolça
ü  Iema cremada
ü  Ous de xocolata
ü  Palet d’ametlla

ELABORACIÓ:

Abans de res feu la tortada:  poseu en un bol la farina barrejada amb el iogurt, el llevat, els ous, l’oli i remeneu fins tenir una crema homogènia i sense grumolls.  Prepareu un motlle que pugui anar al forn, suqueu-lo amb mantega i empolsineu-ho amb farina.  Tireu-hi la crema i coeu-ho al forn pre-escalfat a 180º fins que estigui cuit (aproximadament uns 45 minuts).  Traieu-lo del forn, i quan sigui fred el podeu desemmotllar.
Prepareu les diferents parts de la decoració: 
Farcit de xocolata:  poseu 200 cc de crema de llet i 25 gr. de sucre en un pot al foc.  Quan sigui calent, traieu-ho del foc i afegiu-hi 150 grs. de cobertura de xocolata i 25 gr. de mantega.  Remeneu fins tenir una crema uniforme i deixeu-ho refredar.
Mantega dolça:  prepareu un almívar a punt de fil amb 50 gr. de sucre.  Barregeu-lo amb 200 gr. de mantega, tot remenant fins que estigui tot uniforme i deixeu-ho refredar.
Iema:  feu un almívar a punt de fil amb 100 gr. de sucre.  Barregeu-lo amb 3 rovells d’ou, tot remenant fins tenir una textura uniforme i deixeu-ho refredar.
Per muntar la mona:
Partiu la tortada per la meitat, de manera que us quedin dues circumferències més o menys iguals.  Unteu-hi el preparat de xocolata per farcir, i un cop estigui ple, torneu a posar-hi la tapa a sobre.  Pinteu tot el volt del pastís amb la mantega dolça i enganxeu a tot el vol el palet d’ametlla.  Reserveu una mica de mantega per l’acabat final.  Escampeu la iema al damunt del pastís.  Empolsineu-lo amb una mica de sucre i cremeu-ho com si fos crema catalana cremada.  Un cop estigui ben freda la crema cremada, amb l’ajut d’una mànega, podeu decorar amb flors de mantega segons el vostre gust.  Acabeu la decoració tradicional col·locant ous de xocolata, figuretes, plomes, o el que us vingui de gust.

Les figures de xocolata les podeu fer vosaltres o comprar-les fetes, depenent de la vostra habilitat amb la xocolata.

Comentaris

Les més populars