OUS FARCITS AMB SALMÓ I GUACAMOLE
OUS FARCITS AMB SALMÓ I GUACAMOLE
Com
entrant, com aperitiu, per sopar, a
totes hores, sempre seran ben rebuts
INGREDIENTS:
- 6
ous
- 2
tomàquets branca madurs
- 150
gr. de salmó fumat
- 1
iogurt grec
- 1
alvocat madur
- ½
ceba tendra
- El
suc de mitja llimona
- Sal
i pebre
- Pebre
vermell dolç
ELABORACIÓ:
Coeu
els ous amb força aigua fins que estiguin durs, aproximadament 15 minuts.
Un
cop freds, peleu-los, talleu-los per la meitat i amb cura de no trencar-los
separeu els rovells i reserveu les clares.
Peleu
els tomàquets, traieu-els-hi les granes i talleu-los a dauets petits. Talleu
també el salmó a dauets petits. Ajunteu en un bol els rovells aixafats, el
tomàquet i el salmó tallats i el iogurt. Rectifiqueu de sal i pebre i
remeneu-ho fins que estigui ben integrat.
Amb
aquest preparat farciu els ous, omplint el forat que tenen les clares i
reserveu-los vigilant que no es tombin.
Peleu
i traieu el pinyol de l’advocat. Talleu
l’alvocat a trossos i poseu-lo dins d’un pot per a batedora mecànica amb la
ceba tendra tallada a daus i el suc de la llimona. Tritureu-ho fins tenir una
crema uniforma. Rectifiqueu-la de sal i
pebre segons el vostre gust i aneu posant una cullerada d’aquesta crema damunt
dels ous farcits. Empolsineu-los amb pebre vermell i ja es poden menjar.
RECOMANACIONS:
Si
feu un llit d’enciam al plat on presenteu els ous, a més de donar color i
frescor al plat, serveix perquè els ous no es tombin i no caigui el farcit.
El
pebre vermell pot també ésser una barreja de dolç i picant segons el vostre
gust.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada