CREMA DE MUSCLOS AMB MEL I TARONJA


CREMA DE MUSCLOS AMB MEL I TARONJA



Per acabar les receptes d’aquestes festes, portem una original combinació de sabors per als paladars més exquisits.


INGREDIENTS:


ü  1 kg. i mig de musclos
ü  ½ kg. de pastanagues
ü  2 cebes de Figueres
ü  2 porros
ü  2 grans d’all
ü  Julivert
ü  1 litre de fumet (brou de peix)
ü  1 copa de vi blanc
ü  150 ml. de crema de llet
ü  El suc de 2 taronges
ü  2 cullerades de mel
ü  1 cullerada de mantega
ü  2 cullerades d’oli
ü  Safrà, sal i pebre

 ELABORACIÓ:


Per començar netegeu els musclos i quan el fumet estigui bullint, els tireu a dins.  Quan s’obrin els retireu, els escorreu, reserveu el fumet i el traieu de dins les closques.

En una olla a part blanquegeu amb mantega i oli les cebes, els porros, els alls i les pastanagues, tot tallat a juliana.  Hi tireu el vi i ho deixeu reduir uns 5 minuts.  Després hi afegiu el fumet, la mel, i rectifiqueu de sal.  Ho coeu tot plegat durant uns 40 minuts.  Després hi afegiu els musclos i ho tritureu tot ben fi, i ho deixeu coure 5 minuts més.  Per acabar, hi afegiu el suc de taronja, la crema de llet i el safrà, i ho escalfeu tot plegat sense que arribi a bullir.  I ja es pot menjar.

 RECOMANACIONS:


Si reserveu algun musclo sencer, us servirà per a decorar el plat.  També queda molt bé, tirar-hi una mica de julivert picat, al damunt.

Comentaris

Les més populars