CREMA DE MUSCLOS AMB MEL I TARONJA
CREMA DE MUSCLOS AMB MEL I TARONJA
Per
acabar les receptes d’aquestes festes, portem una original combinació de sabors
per als paladars més exquisits.
INGREDIENTS:
ü 1
kg. i mig de musclos
ü ½
kg. de pastanagues
ü 2
cebes de Figueres
ü 2
porros
ü 2
grans d’all
ü Julivert
ü 1
litre de fumet (brou de peix)
ü 1
copa de vi blanc
ü 150
ml. de crema de llet
ü El
suc de 2 taronges
ü 2
cullerades de mel
ü 1
cullerada de mantega
ü 2
cullerades d’oli
ü Safrà,
sal i pebre
ELABORACIÓ:
Per
començar netegeu els musclos i quan el fumet estigui bullint, els tireu a
dins. Quan s’obrin els retireu, els
escorreu, reserveu el fumet i el traieu de dins les closques.
En una
olla a part blanquegeu amb mantega i oli les cebes, els porros, els alls i les
pastanagues, tot tallat a juliana. Hi
tireu el vi i ho deixeu reduir uns 5 minuts.
Després hi afegiu el fumet, la mel, i rectifiqueu de sal. Ho coeu tot plegat durant uns 40 minuts. Després hi afegiu els musclos i ho tritureu
tot ben fi, i ho deixeu coure 5 minuts més.
Per acabar, hi afegiu el suc de taronja, la crema de llet i el safrà, i
ho escalfeu tot plegat sense que arribi a bullir. I ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Si
reserveu algun musclo sencer, us servirà per a decorar el plat. També queda molt bé, tirar-hi una mica de julivert
picat, al damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada