SECRET DE PORC IBÈRIC A LA PLANXA DE SAL


SECRET DE PORC IBÈRIC A LA PLANXA DE SAL




Avui més que una recepta porto una tècnica per coure, no gaire coneguda i que dóna al menjar, carn o peix, una textura melosa  i exquisida.

INGREDIENTS:

ü  1 Secret de porc (preferiblement ibèric)
ü  Sal gruixuda
ü  Oli d’oliva
ü  1 cullerada d’orenga en fulla
ü  Pebre negre mòlt

ELABORACIÓ:

Prepareu una planxa o una paella amb la sal gruixuda.
Escampeu damunt la planxa la sal gruixuda, fent una capa aproximadament d’un centímetre de gruix, humitegeu-la una mica amb aigua i pressioneu-la per a compactar-la.
Poseu la planxa amb la sal al foc i escalfeu-la.
Mentre la planxa s’escalfa suqueu la carn amb l’oli i les herbes aromàtiques, vigilant que quedi ben impregnada, no cal posar-hi sal, doncs ja agafarà el punt de la planxa.  
Quan veieu que la planxa comença a fumejar poseu al damunt la carn i deixeu-la coure segons el vostre gust.  Tombeu-la amb cura de no remenar la sal, traieu, amb l’ajut d’un pinzell, la sal que ha pogut quedar adherida, tireu el pebre segons el vostre gust, coeu-la fins que la tingueu al punt de cocció i  retireu-la.

Hem fet servir secret de porc perquè es una carn virada de greix, molt tendre i gustosa, però amb aquesta tècnica podeu coure les carns, o el peixos que vulgueu, sempre us quedaran melosos.
És una tècnica ideal per a la gent que prefereix el menjar ben cuit, doncs no el resseca i el fa més agradable de menjar.
    

Comentaris

Les més populars