SECRET DE PORC IBÈRIC A LA PLANXA DE SAL
SECRET
DE PORC IBÈRIC A LA PLANXA DE
SAL
Avui
més que una recepta porto una tècnica per coure, no gaire coneguda i que dóna
al menjar, carn o peix, una textura melosa
i exquisida.
INGREDIENTS:
ü 1
Secret de porc (preferiblement ibèric)
ü Sal
gruixuda
ü Oli
d’oliva
ü 1
cullerada d’orenga en fulla
ü Pebre
negre mòlt
ELABORACIÓ:
Prepareu
una planxa o una paella amb la sal gruixuda.
Escampeu
damunt la planxa la sal gruixuda, fent una capa aproximadament d’un centímetre
de gruix, humitegeu-la una mica amb aigua i pressioneu-la per a compactar-la.
Poseu
la planxa amb la sal al foc i escalfeu-la.
Mentre
la planxa s’escalfa suqueu la carn amb l’oli i les herbes aromàtiques, vigilant
que quedi ben impregnada, no cal posar-hi sal, doncs ja agafarà el punt de la
planxa.
Quan
veieu que la planxa comença a fumejar poseu al damunt la carn i deixeu-la coure
segons el vostre gust. Tombeu-la amb
cura de no remenar la sal, traieu, amb l’ajut d’un pinzell, la sal que ha pogut
quedar adherida, tireu el pebre segons el vostre gust, coeu-la fins que la
tingueu al punt de cocció i retireu-la.
Hem
fet servir secret de porc perquè es una carn virada de greix, molt tendre i
gustosa, però amb aquesta tècnica podeu coure les carns, o el peixos que
vulgueu, sempre us quedaran melosos.
És una
tècnica ideal per a la gent que prefereix el menjar ben cuit, doncs no el resseca
i el fa més agradable de menjar.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada