PEUS DE PORC AMB NAPS NEGRES


PEUS DE PORC AMB NAPS NEGRES



Cal recuperar  i mantenir tradicions com aquesta, el plat típic de la fira de Sant Sebastià de Sant Pere de Torelló.

INGREDIENTS:

ü  4 mitjos peus de porc cuits
ü  2 fulles de llorer
ü  1 kg de naps negres
ü  1 ceba dolça gran
ü  3 grans d’all
ü  3 tomàquets madurs
ü  1 pebrot vermell escalivat
ü  1 copa de vi ranci
ü  Oli, sal i pebre
ü  Pa ratllat

Per la picada

ü  Un grapat d’ametlles torrades
ü  Un grapat d’avellanes torrades
ü  Una presa de xocolata negra

ELABORACIÓ:

Els peus de porc els podeu coure vosaltres i, si voleu guanyar temps, els podeu comprar ja cuits.  En aquest cas, coeu-los amb una mica d’aigua i les fulles de llorer durant uns 10 minuts, perquè després ens caldrà el brou d’aquests peus.
Peleu els naps, talleu-los a daus  mitjans i bulliu-los uns 10 minuts amb aigua i sal. Escorreu-los i reserveu-los.
Un cop cuits els peus, reserveu el brou.  Enfarineu-los i fregiu-los en una cassola amb un bon raig d’oli. Quan estiguin rossos traieu-los i reserveu-los.
A la mateixa cassola amb una mica més d’oli, fregiu els naps, també prèviament enfarinats, fins que estiguin rossos, i reserveu-los.
A la mateixa cassola, feu el sofregit: primer la ceba, tallada petita i l’all. Quan sigui transparent, afegiu-hi el tomàquet, net de pela i granes i quan ja estigui cuit, afegiu-hi els pebrots escalivats tallats a tires.
Incorporeu-hi el vi ranci i deixeu que redueixi una mica per lligar els diferents greixos.  Després poseu els peus i els naps a la cassola i cobriu-los amb el brou del peus de porc.  Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot plegat uns 15 minuts a foc suau.
Afegiu-hi la picada i continueu couent-ho 5 minuts més.
Quan estigueu apunt per a servir-ho, empolsineu els peus amb pa ratllat i gratineu-ho fins que agafi un color daurat.

RECOMANACIONS:

Com totes aquestes cassoles encara és millor l’endemà.  Això facilita que les famílies puguin anar a fira i a l’hora de dinar només caldrà arrencar el bull de la cassola, gratinar-la amb el pa ratllat  i menjar-se-la.


Comentaris

Les més populars