PEUS DE PORC AMB NAPS NEGRES
PEUS DE PORC AMB NAPS NEGRES
Cal
recuperar i mantenir tradicions com
aquesta, el plat típic de la fira de Sant Sebastià de Sant Pere de Torelló.
INGREDIENTS:
ü 4
mitjos peus de porc cuits
ü 2
fulles de llorer
ü 1
kg de naps negres
ü 1
ceba dolça gran
ü 3
grans d’all
ü 3
tomàquets madurs
ü 1
pebrot vermell escalivat
ü 1
copa de vi ranci
ü Oli,
sal i pebre
ü Pa
ratllat
Per la picada
ü Un
grapat d’ametlles torrades
ü Un
grapat d’avellanes torrades
ü Una
presa de xocolata negra
ELABORACIÓ:
Els
peus de porc els podeu coure vosaltres i, si voleu guanyar temps, els podeu
comprar ja cuits. En aquest cas,
coeu-los amb una mica d’aigua i les fulles de llorer durant uns 10 minuts,
perquè després ens caldrà el brou d’aquests peus.
Peleu
els naps, talleu-los a daus mitjans i
bulliu-los uns 10 minuts amb aigua i sal. Escorreu-los i reserveu-los.
Un
cop cuits els peus, reserveu el brou. Enfarineu-los
i fregiu-los en una cassola amb un bon raig d’oli. Quan estiguin rossos
traieu-los i reserveu-los.
A
la mateixa cassola amb una mica més d’oli, fregiu els naps, també prèviament
enfarinats, fins que estiguin rossos, i reserveu-los.
A
la mateixa cassola, feu el sofregit: primer la ceba, tallada petita i l’all. Quan
sigui transparent, afegiu-hi el tomàquet, net de pela i granes i quan ja
estigui cuit, afegiu-hi els pebrots escalivats tallats a tires.
Incorporeu-hi
el vi ranci i deixeu que redueixi una mica per lligar els diferents greixos. Després poseu els peus i els naps a la cassola
i cobriu-los amb el brou del peus de porc. Rectifiqueu de sal i pebre i coeu-ho tot
plegat uns 15 minuts a foc suau.
Afegiu-hi
la picada i continueu couent-ho 5 minuts més.
Quan
estigueu apunt per a servir-ho, empolsineu els peus amb pa ratllat i
gratineu-ho fins que agafi un color daurat.
RECOMANACIONS:
Com
totes aquestes cassoles encara és millor l’endemà. Això facilita que les famílies puguin anar a
fira i a l’hora de dinar només caldrà arrencar el bull de la cassola,
gratinar-la amb el pa ratllat i menjar-se-la.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada