TIRAMISSÚ


TIRAMISSÚ



És el postra més internacional de la cuina italiana, és una equilibrada  combinació de sabors dolços i salats, i de fàcil elaboració casolana

INGREDIENTS:


  • 2 dotzenes de melindros
  • dos gots de cafè
  • 4 ous
  • 100 gr. de sucre
  • 100 gr. de cacau amargant en pols
  • 600 gr. de Mascarpone
  • 1 got de grappa
  • sal

 ELABORACIÓ:

Separeu els rovells de les clares
Bateu els rovells amb el sucre fins tenir una crema espumosa.
Apart munteu, a punt de neu, les clares d’ou amb una mica de sal
Després incorporeu a les clares, els rovells amb sucre, el Mascarpone i una miqueta de grappa remenant poc a poc per no desmuntar les clares.
En un bol apart, barregeu el cafè i la grappa que queda.
Ara, dins d’un motlle, munteu el pastís per aquest ordre
  • primer una capa de melindros sucats amb el cafè i la grappa
  • després una capa de cacau en pols
  • una capa de crema d’ous i formatge
  • una altra capa de melindros sucats amb cafè i grappa
  • cacau en pols
  • crema
i així successivament fins tenir ple el motlle, acabant amb cacau en pols.
Deixeu-ho refredar a la nevera un mínim de 3 hores, perquè agafi consistència i ja es pot menjar

RECOMANACIONS:

Si tenim problemes de son, el cafè pot ésser descafeïnat
I per aconseguir que el sabor sigui mes dolç, es pot substituir la grapa per algun xerès dolç o fins i tot vi d’Oporto

Comentaris

Les més populars