TIRAMISSÚ
TIRAMISSÚ
És el postra més internacional de la cuina italiana,
és una equilibrada combinació de sabors
dolços i salats, i de fàcil elaboració casolana
INGREDIENTS:
- 2
dotzenes de melindros
- dos
gots de cafè
- 4
ous
- 100
gr. de sucre
- 100
gr. de cacau amargant en pols
- 600
gr. de Mascarpone
- 1
got de grappa
- sal
ELABORACIÓ:
Separeu els rovells de les clares
Bateu els rovells amb el sucre fins tenir una crema
espumosa.
Apart munteu, a punt de neu, les clares d’ou amb una
mica de sal
Després incorporeu a les clares, els rovells amb
sucre, el Mascarpone i una miqueta de grappa remenant poc a poc per no
desmuntar les clares.
En un bol apart, barregeu el cafè i la grappa que
queda.
Ara, dins d’un motlle, munteu el pastís per aquest
ordre
- primer
una capa de melindros sucats amb el cafè i la grappa
- després
una capa de cacau en pols
- una
capa de crema d’ous i formatge
- una
altra capa de melindros sucats amb cafè i grappa
- cacau
en pols
- crema
i així successivament fins tenir ple el motlle,
acabant amb cacau en pols.
Deixeu-ho refredar a la nevera un mínim de 3 hores,
perquè agafi consistència i ja es pot menjar
RECOMANACIONS:
Si tenim problemes de son, el cafè pot ésser
descafeïnat
I per aconseguir que el sabor sigui mes dolç, es pot
substituir la grapa per algun xerès dolç o fins i tot vi d’Oporto
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada