CANELONS D’ÀNEC AMB BEIXAMEL DE POMA
CANELONS D’ÀNEC AMB BEIXAMEL DE POMA
Una
aportació diferent i molt interessant per un plat de tota la vida.
INGREDIENTS:
ü
12 plaques de canelons
ü
Formatge parmesà ratllat
Per al farcit:
ü
4 cuixes d’ànec confitades
ü
2 cebes de figueres mitjanes
ü
Una cullerada de sucre
ü
Una copa de vi d’Oporto
ü
1 llesca de pa
ü
1 got de llet
Per a la beixamel:
ü
2 cullerades de farina
ü
2 cullerades de mantega
ü
Una poma “golden”
ü
1 l . de
llet
ü
Sal, pebre, nou moscada
ELABORACIÓ:
Bulliu
les plaques de canelons amb aigua abundant i sal, i un cop cuites, reserveu-les
cobertes d’aigua freda.
Per
fer el farcit, escalfeu al forn o al microones les cuixes d’ànec, traieu-les-hi
la pell i l’os, esmicoleu la carn i reserveu-la.
En una
cassola poseu una cullerada de greix d’ànec i fregiu la ceba tallada petita. Quan comenci a estar transparent, incorporeu-hi
la carn de les cuixes, el sucre i el vi d’Oporto i coeu-ho tot plegat fins que
el vi redueixi.
Afegiu-hi
la molla de la llesca de pa remullada en el got de llet, i coeu-ho tot plegat
un parell de minuts.
Deixeu-ho
refredar una mica i passeu-ho per una màquina de picar carn, rectifiqueu de sal
i pebre i reserveu.
Per a
fer la beixamel, peleu la poma, traieu-li el cor, talleu-la a daus petits,
poseu-la dins d’un bol i coeu-la al microones a potencia màxima durant uns tres
minuts.
Un cop
cuita aixafeu-la, fent un puré i reserveu-la.
En un
pot desfeu la mantega. Un cop desfeta
afegiu-hi el puré de poma i fregiu-lo uns dos minuts. Incorporeu-hi la farina, remeneu i per acabar
afegiu-hi la llet ja calenta. Remeneu
fins a obtenir la textura de beixamel, rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada
i reserveu-la.
Per
acabar, poseu una mica de beixamel al fons d’una plata que pugui anar al forn,
escorreu els canelons i eixugueu-los amb un drap. Farciu-los amb el preparat de carn i poseu-los
a la plata al damunt de la beixamel. Cobriu-los amb la resta de beixamel, tireu al
damunt el formatge parmesà ratllat i gratineu-los fins que estiguin daurats.
Ja es
poden menjar, Salut
RECOMANACIONS:
Si no
teniu microones podeu coure la poma al forn.
Si
trobeu que el farcit és massa atapeït, afegiu-li una mica de greix d’ànec
líquid.
Si
desitgeu donar un toc sofisticat al plat, el podeu acabar gratinant els
canelons amb una mica de sèsam torrat al damunt de la beixamel en lloc de formatge
parmesà i per mantenir el sabor i el cruixent del formatge feu una galeta de
formatge i punxeu-ne un tall al damunt
de cada plat de canelons.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada