CANELONS D’ÀNEC AMB BEIXAMEL DE POMA


CANELONS D’ÀNEC AMB BEIXAMEL DE POMA

 

Una aportació diferent i molt interessant per un plat de tota la vida.

INGREDIENTS:

ü  12 plaques de canelons
ü  Formatge parmesà ratllat 

Per al farcit:

ü  4 cuixes d’ànec confitades
ü  2 cebes de figueres mitjanes
ü  Una cullerada de sucre
ü  Una copa de vi d’Oporto
ü  1 llesca de pa
ü  1 got de llet

Per a la beixamel:

ü  2 cullerades de farina
ü  2 cullerades de mantega
ü  Una poma “golden”
ü  1 l. de llet
ü  Sal, pebre, nou moscada

 ELABORACIÓ:

Bulliu les plaques de canelons amb aigua abundant i sal, i un cop cuites, reserveu-les cobertes d’aigua freda.
Per fer el farcit, escalfeu al forn o al microones les cuixes d’ànec, traieu-les-hi la pell i l’os, esmicoleu la carn i reserveu-la.
En una cassola poseu una cullerada de greix d’ànec i fregiu la ceba tallada petita.  Quan comenci a estar transparent, incorporeu-hi la carn de les cuixes, el sucre i el vi d’Oporto i coeu-ho tot plegat fins que el vi redueixi.
Afegiu-hi la molla de la llesca de pa remullada en el got de llet, i coeu-ho tot plegat un parell de minuts.
Deixeu-ho refredar una mica i passeu-ho per una màquina de picar carn, rectifiqueu de sal i pebre  i reserveu.
Per a fer la beixamel, peleu la poma, traieu-li el cor, talleu-la a daus petits, poseu-la dins d’un bol i coeu-la al microones a potencia màxima durant uns tres minuts.
Un cop cuita aixafeu-la, fent un puré i reserveu-la.
En un pot desfeu la mantega.  Un cop desfeta afegiu-hi el puré de poma i fregiu-lo uns dos minuts.  Incorporeu-hi la farina, remeneu i per acabar afegiu-hi la llet ja calenta.  Remeneu fins a obtenir la textura de beixamel, rectifiqueu de sal, pebre i nou moscada i reserveu-la.
Per acabar, poseu una mica de beixamel al fons d’una plata que pugui anar al forn, escorreu els canelons i eixugueu-los amb un drap.  Farciu-los amb el preparat de carn i poseu-los a la plata  al damunt de la beixamel.  Cobriu-los amb la resta de beixamel, tireu al damunt el formatge parmesà ratllat i gratineu-los fins que estiguin daurats.
Ja es poden menjar, Salut

 RECOMANACIONS: 

Si no teniu microones podeu coure la poma al forn.
Si trobeu que el farcit és massa atapeït, afegiu-li una mica de greix d’ànec líquid.
Si desitgeu donar un toc sofisticat al plat, el podeu acabar gratinant els canelons amb una mica de sèsam torrat al damunt de la beixamel en lloc de formatge parmesà i per mantenir el sabor i el cruixent del formatge feu una galeta de formatge i  punxeu-ne un tall al damunt de cada plat de canelons.

Comentaris

Les més populars