PATATES EMMASCARADES
PATATES EMMASCARADES
Plat tradicional català de les comarques
de muntanya, ideal pel seu excel·lent sabor, la seva contundència alimentària i
molt adient com a homenatge al mercat de la patata del bufet d’Orís.
INGREDIENTS:
ü 1
kg
de patates del bufet
ü 400 gr de botifarra negra
ü 4 o 5 talls de cansalada tallada
a tires o a tallets
ü Oli o llard de porc
ü Sal i pebre
ELABORACIÓ:
Bulliu les patates amb pela. Quan estiguin cuites, peleu-les. Aixafeu-les amb l’ajut d’una forquilla i
reserveu-les.
En una paella amb un raig d’oli, fregiu la cansalada fins que sigui cruixent i
reserveu-la. A la mateixa paella i aprofitant l’oli de fregir la cansalada,
fregiu la botifarra negra tallada a dauets. Aneu aixafant-la mentre es cou fins tenir-la
totalment desfeta. Incorporeu-hi la
patata aixafada i fregiu-ho tot plegat remenant per a tenir-hi una pasta
uniforma.
Rectifiqueu de sal i pebre i si cal
podeu afegir-hi una mica d’aigua de la cocció de les patates per aconseguir la
textura que sigui del vostre grat.
Serviu-ho acompanyat amb les rostes de
cansalada.
RECOMANACIONS :
Originalment aquest plat es feia amb
llard de porc en lloc d’oli però pel meu gust és mes digestiu amb oli.
La carn de la botifarra pot esser cuita
o crua, si feu servir carn crua tingueu present que sigui del dia .
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada