TORTELL DE GALTES DE PORC I BOLETS


TORTELL DE GALTES DE PORC I BOLETS




 Una  bona combinació d’aliments i una acurada presentació, poden convertir uns productes d’ús habitual, en un plat de festa grossa.

INGREDIENTS:

ü  4 galtes de porc desossades
ü  Una placa de pasta de full
ü  Bolets variats
ü  Una ceba dolça
ü  Una cullerada de sucre
ü  Dos gots de vi d’Oporto
ü  Un ou
ü  Sal, pebre i oli d’oliva

ELABORACIÓ:

Netegeu be les galtes de greix i reserveu-les.
En una paella amb un raig d’oli, fregiu a foc lent i tapada, la ceba, tallada a daus petits. Quan estigui transparent afegiu-hi els bolets, també tallats a daus petits i fregiu-ho tot plegat fins que els bolets treguin la seva aigua. Incorporeu a la cassola el sucre i el vi d’oporto i deixeu reduir fins que pràcticament no quedi suc, rectifiqueu de sal i pebre, retireu la cassola del foc i deixeu-la refredar.
Estireu la placa de full i talleu una placa de 15 cm per 35 cm aproximadament. Escampeu per damunt de la part central de la placa la meitat dels bolets. Salpebreu les galtes i poseu-les damunt dels bolets i cobriu-les amb la resta de bolets. Emboliqueu amb la pasta de full, com si fos un caneló les galtes i els bolets, tanqueu les puntes fent un farcell tancat i poseu el farcell en una plata que pugui anar al forn, amb cura de deixar la junta a la part de sota.
Pinteu la superfície amb ou batut i punxeu-la una mica amb un escuradents.
Coeu-ho a 180º durant uns 30 minuts i serviu calent.


RECOMANACIONS:

Recordeu que per aconseguir que les juntes de pasta de full quedin més ben tancades, cal mullar-les una mica amb aigua.
També podeu tirar-hi per damunt del farcell un cop pintat amb ou una mica de sèsam, dona un toc de cruixent mol divertit.
Podeu fer farcells individuals o un de gran, queda al vostre gust i comoditat

Comentaris

Les més populars