TORTELL DE GALTES DE PORC I BOLETS
TORTELL DE GALTES DE PORC I BOLETS
INGREDIENTS:
ü
4 galtes de porc desossades
ü
Una placa de pasta de full
ü
Bolets variats
ü
Una ceba dolça
ü
Una cullerada de sucre
ü
Dos gots de vi d’Oporto
ü
Un ou
ü
Sal, pebre i oli d’oliva
ELABORACIÓ:
Netegeu be les galtes de greix i reserveu-les.
En una paella amb un raig d’oli, fregiu a foc lent i tapada, la ceba,
tallada a daus petits. Quan estigui transparent afegiu-hi els bolets, també
tallats a daus petits i fregiu-ho tot plegat fins que els bolets treguin la
seva aigua. Incorporeu a la cassola el sucre i el vi d’oporto i deixeu reduir
fins que pràcticament no quedi suc, rectifiqueu de sal i pebre, retireu la
cassola del foc i deixeu-la refredar.
Estireu la placa de full i talleu una placa de 15 cm per 35 cm aproximadament. Escampeu
per damunt de la part central de la placa la meitat dels bolets. Salpebreu les
galtes i poseu-les damunt dels bolets i cobriu-les amb la resta de bolets.
Emboliqueu amb la pasta de full, com si fos un caneló les galtes i els bolets,
tanqueu les puntes fent un farcell tancat i poseu el farcell en una plata que
pugui anar al forn, amb cura de deixar la junta a la part de sota.
Pinteu la superfície amb ou batut i punxeu-la una mica amb un
escuradents.
Coeu-ho a 180º durant uns 30 minuts i serviu calent.
RECOMANACIONS:
Recordeu que per aconseguir que les juntes de pasta de full quedin més
ben tancades, cal mullar-les una mica amb aigua.
També podeu tirar-hi per damunt del farcell un cop pintat amb ou una
mica de sèsam, dona un toc de cruixent mol divertit.
Podeu fer farcells individuals o un de gran, queda al vostre gust i
comoditat
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada