PASTÍS DE XOCOLATA I TARONJA
PASTÍS DE XOCOLATA I TARONJA
La combinació
de xocolata i taronja és garantia de plaer pels sentits
INGREDIENTS:
Per el pastís:
ü 100
gr. de cobertura de xocolata
ü 6
rovells d’ou
ü 6
clares d’ou
ü 50
gr. de farina
ü 75
gr. de mantega
ü el
suc d’una taronja
ü 2
cullerades de Grand Marnier (licor de Taronja)
ü Tres
o quatre talls de taronja confitada
ü 50
gr. de sucre llustre
Per a la decoració:
ü 100
gr. de cobertura de xocolata
ü 50
gr. de mantega
ü 2
cullerades de Grand Marnier
ü Taronja
confitada
ü Sucre
ELABORACIÓ:
Talleu
la taronja confitada en daus petits i reserveu-la.
Desfeu
al bany maria la cobertura de xocolata amb el suc de la taronja.
Un cop
estigui desfeta, traieu-la del foc i en calent, i sense parar de remenar, aneu-hi
afegint la mantega, els rovells d’ou, els daus de taronja, el licor i per
acabar, la farina. Remeneu fins que tingueu una crema uniforma i reserveu-la.
En un
bol apart, munteu les clares d’ou amb un polsim de sal, fins que estiguin a
punt de neu. Aneu afegint el sucre poc a poc sense parar de remenar perquè
quedin consistents.
Incorporeu,
remenant amb cura de no desmuntar-les, les clares a la crema de xocolata fins
que estiguin totalment integrades i ja ho podeu posar-ho en un motlle per anar
al forn.
Coeu-ho
a 160º o 170º durant una mitja hora aproximadament. Traieu el pastis del forn i deixeu-lo
refredar abans de desemmotllar.
Per a
fer la decoració, desfeu al bany maria la xocolata. Un cop desfeta, incorporeu-hi el licor i la
mantega i remeneu fins que estigui tot lligat.
Pinteu
amb aquesta xocolata tot el pastis i abans de que estigui freda decoreu-lo amb
la taronja confitada tallada a tires i arrebossada en sucre. Un cop tot estigui fred ja es pot menjar.
RECOMANACIONS:
Decorar
amb taronja confitada queda al gust del cuiner però dóna un contrast molt
divertit.
El
licor de Taronja pot ser qualsevol com
per exemple el Cointreau.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada