PASTÍS DE XOCOLATA I TARONJA


PASTÍS DE XOCOLATA I TARONJA


La combinació de xocolata i taronja és garantia de plaer pels sentits

INGREDIENTS:

Per el pastís:

ü  100 gr. de cobertura de xocolata
ü  6 rovells d’ou
ü  6 clares d’ou
ü  50 gr. de farina
ü  75 gr. de mantega
ü  el suc d’una taronja
ü  2 cullerades de Grand Marnier (licor de Taronja)
ü  Tres o quatre talls de taronja confitada
ü  50 gr. de sucre llustre

Per a la decoració:

ü  100 gr. de cobertura de xocolata
ü  50 gr. de mantega
ü  2 cullerades de Grand Marnier
ü  Taronja confitada
ü  Sucre

ELABORACIÓ:

Talleu la taronja confitada en daus petits i reserveu-la.
Desfeu al bany maria la cobertura de xocolata amb el suc de la taronja.
Un cop estigui desfeta, traieu-la del foc i en calent, i sense parar de remenar, aneu-hi afegint la mantega, els rovells d’ou, els daus de taronja, el licor i per acabar, la farina. Remeneu fins que tingueu una crema uniforma i reserveu-la.
En un bol apart, munteu les clares d’ou amb un polsim de sal, fins que estiguin a punt de neu. Aneu afegint el sucre poc a poc sense parar de remenar perquè quedin consistents.
Incorporeu, remenant amb cura de no desmuntar-les, les clares a la crema de xocolata fins que estiguin totalment integrades i ja ho podeu posar-ho en un motlle per anar al forn. 
Coeu-ho a 160º o 170º durant una mitja hora aproximadament.  Traieu el pastis del forn i deixeu-lo refredar abans de desemmotllar.
Per a fer la decoració, desfeu al bany maria la xocolata.  Un cop desfeta, incorporeu-hi el licor i la mantega i remeneu fins que estigui tot lligat.
Pinteu amb aquesta xocolata tot el pastis i abans de que estigui freda decoreu-lo amb la taronja confitada tallada a tires i arrebossada en sucre.  Un cop tot estigui fred ja es pot menjar.

RECOMANACIONS:

Decorar amb taronja confitada queda al gust del cuiner però dóna un contrast molt divertit.
El licor de Taronja  pot ser qualsevol com per exemple el Cointreau. 

Comentaris

Les més populars